Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoolwerf, Wijdenes en Botman eindwinnaars 6-Banentoernooi

Hoolwerf, Wijdenes en Botman eindwinnaars 6-Banentoernooi

geplaatst maandag 20 februari 2012 om 08:51:03 op Schaatspeloton.nl

Eindwinnaar in de C Divisie Evert Hoolwerf op het eindpodium geflankeerd door Swen Faber (re.) en Stefan Wolffenbuttel (li.)

Eindwinnaar in de C Divisie Evert Hoolwerf op het eindpodium geflankeerd door Swen Faber (re.) en Stefan Wolffenbuttel (li.) (bron: Gerrit van Keulen)

In Utrecht hebben Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken, C Divisie), Kristine Wijdenes (Steigerplank.com, Dames) en Sjaak Botman (Masters) de eindzege in het regionale 6-Banentoernooi veiliggesteld. De leidende positie kwam voor het drietal in de laatste etappe niet meer in gevaar. De finalewedstrijd werd in de Domstad gewonnen door Stefan Wolffenbuttel (C Divisie), Wijdenes en Robert Gaasenbeek (Masters).

Bij de C-rijders won Wolffenbuttel de sprint van een kopgroepje dat in de finale was ontsnapt. Floris Gerts legde beslag op de tweede en André Los op de derde plaats. In het eindklassement werd Evert Hoolwerf de eindwinnaar met zes dagzeges. Achter de Eemdijker bezette Swen Faber de tweede en Stefan Wolffenbuttel de derde plaats.

Bij de vrouwen eindigde de finale in een massasprint. Hier pakte Kristine Wijdenes haar achtste zege van het seizoen. Liesbeth Milatz en Eva Buurman werden in de finale twee en drie, in het klassement was uit landelijk rijdster Petra van Bergeijk goed voor de tweede plaats en eindigde Milatz als derde. Bij de Masters ging de dagzege naar thuisrijder Robert Gaasenbeek. Paul Robijn werd tweede en Sjaak Botman stelde met een derde plaats zijn eindzege veilig. In het eindklassement werd Botman door Robijn en Arnold Gaasenbeek vergezeld op het podium.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag Heren C Divisie