Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoogeveen scoort vol voor Dick van Gangelen Trofee

Hoogeveen scoort vol voor Dick van Gangelen Trofee

geplaatst zaterdag 18 februari 2012 om 20:56:47 op Schaatspeloton.nl

Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) heeft op het Runnmeer goede zaken gedaan voor de Dick van Gangelen Trofee. De dagwinnaar kreeg van juryleden Henk Portengen, Egbert Lambers en Eric Korver ook de meeste jurypunten voor de prijs van Marathonschaatser van het Jaar. Bij de vrouwen gingen de punten naar Lisanne Soemanta (Beteropenhaardhout.nl). Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) blijven het tussenklassement leiden.

Juryleden: Henk Portengen, Egbert Lambers en Eric Korver

Juryrapporten
HEREN:
Geen twijfel bij de jury over de beste schaatser van deze dag. Jouke Hoogeveen schuwde het werk in de kopgroep niet en reed vervolgens solo weg om ook de winst te pakken. Een dergelijk staaltje is meer dan voldoende om de volle punten mee te pakken. Ook over nummer twee was discussie. Arjen Becker was in zijn laatste natuurijswedstrijd vastberaden er iets van te maken. Vanaf de start koos hij de aanval, en was uiteindelijk ook nog rondenlang alleen weg. Uiteindelijk pakte Becker zijn gebruikelijke vierde plek mee, maar ook de punten voor DvG. Over de laatste punten was wel discussie. Daarvoor ging het tussen Karlo Timmerman en Martijn Kromkamp. Beide waren sterk en actief in de kopgroep. Bij Kromkamp was in de laatste ronden het beste er echter af, terwijl Timmerman toen nog initiatieven ontplooide om terug te komen bij Hoogeveen. Het mooie gebaar van Timmerman in de sprint gaf de doorslag. Hij rechtte al vroeg de rug en liet Jan Maarten Heideman de tweede plaats.

DAMES:
Lisanne Soemanta was zonder al te veel twijfels de sterkste vrouw van de dag. De rijdster van BOHH zat steeds van voren, was vrijwel overal bij betrokken en reed in de finale elk gaatje dicht. Daarvoor moest ze echter wel de prijs betalen, want op het moment dat het aankwam op de verdeling van de podiumplekken, stond ze opeens achteraan de rij. De waardering van de jury van de DvG Trofee is wellicht een kleine pleister. Elma de Vries was ook actief, en was een van de initiators van de beslissende ontsnapping. Zij had uiteindelijk het meeste baat bij het werk van Soemanta en pakte de winst. Andrea Sikkema reed tot slot ook een actieve koers en was een van de motoren in de kopgroep.

PLOEGEN:
Bij de damesploegen viel de keuze op Beteropenhaardhout.nl, dat met Lisanne Soemanta de beste troef had, maar ook zag hoe Mariska Huisman in de groep daarachter de enige was die wilde rijden. Een positieve insteek die wordt beloond met de punten.
Bij de herenteams was het lastig. Ploegentactiek bestond namelijk niet meer op het Runn-meer, waar het echt ieder voor zich was. In dat opzicht deed Jouke Hoogeveen dat het beste, en daarmee verdiende zijn ploeg DHW/Power-Play ook de punten.

Juryuitslag Heren:
1. Jouke Hoogeveen (15ptn)
2. Arjen Becker (8ptn)
3. Karlo Timmerman (4ptn)

Podiumuitslag Heren:
1. Jouke Hoogeveen (15ptn)
2. Jan Maarten Heideman (8ptn)
3. Karlo Timmerman (4ptn)

Juryuitslag Dames:
1. Lisanne Soemanta (15ptn)
2. Elma de Vries (8ptn)
3. Andrea Sikkema (4ptn)

Podiumuitslag Dames:
1. Elma de Vries (15ptn)
2. Erna Last-Kijk in de Vegte (8ptn)
3. Maria Sterk (4ptn)

Beste Ploeg:
Heren: DHW Power-play (15ptn)
Dames: Beteropenhaardhout.nl (15ptn)