Schaatspeloton.nl - Nieuws - Natuurijszeges Simon Schouten en Carla Zielman in Earnewâld

Natuurijszeges Simon Schouten en Carla Zielman in Earnewâld

geplaatst maandag 13 februari 2012 om 14:11:12 op Schaatspeloton.nl

De honderd van Earnewâld is in dooiweer gewonnen door Simon Schouten (Van Werven) en Carla Zielman (CENNED). In het Friese watersportdorp won Schouten de sprint van een uitgedund peloton. Achter de eerste jaars Top Divisierijder werd Christijn Groeneveld (BAM-Univé Schaatsteam) tweede, Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) mocht als derde naar het podium. Jochem Uithoven (Wadro) finishte de klassieker als tweede maar werd door de jury gediskwalificeerd.

De laatste natuurijsklassieker van dit seizoen werd verreden terwijl de dooi al was ingevallen. In Earnewâld stond een klein maar gretig peloton aan de start. Geen aanval toonde zich succesvol en zowel bij de mannen als de vrouwen eindigde de 100 van Earnewâld in een massasprint. Na een hectische finale was het Top Divisiedebutant Simon Schouten (Van Werven) die zich het snelste toonde. In de sprint klopte hij Jochem Uithoven (Wadro) waarmee hij in de finale in aanvaring was gekomen. Uithoven werd door de jury gediskwalificeerd voor het hinderen van Schouten en werd uit de uitslag geschrapt. Hierdoor werd Christijn Groeneveld (BAM-Univé Schaatsteam) tweede, Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) die in de laatste meters bijna ten val kwam werd derde.

Bij de vrouwen won Carla Zielman (CENNED) de laatste klassieker. Zielman klopte in de massasprint Irene Schouten (langebaan, Liga) en Maria Sterk (Hoolwerf Heiwerken). Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) die in Earnewâld als vierde finishte legde beslag op het Unox natuurijsklassement voor Jolanda Langeland (Team Telstar Megastores) en Daniëlle Lissenberg-Bekkering (Team Make a Wish). Bij de mannen ging de eindzege in dit klassement naar Rob Hadders (SOS Kinderdorpen) die moegestreden de klassieker in Earnewâld niet kon voltooien. Ruud Aerts (Wadro) en Martijn Kromkamp (Jinstal-Radson) waren goed voor plek 2 en 3.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren