Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-punten voor Fabriek, Kruijer en Langeland

DvG-punten voor Fabriek, Kruijer en Langeland

geplaatst zaterdag 11 februari 2012 om 23:28:33 op Schaatspeloton.nl

Bij de Henk Angenent Classic heeft Durk Fabriek (DHW Power-play) naast de overwinning ook de meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee gekregen van juryleden Richard van Kempen en Egbert Lambers. In totaal verdiende Fabriek zo 40 punten en kwam zo direct op plek 5 in het klassement. In Appingedam gingen de jurypunten daar Ronald Kruijer (JB Besturingstechniek) en Jolanda Langeland (Team Telstar Megastores).

Henk Angenent Classic
Richard van Kempen en Egbert Lambers (gastjurylid)

Juryrapporten

HEREN:
De drie moedige mannen die vrijwel vanaf het begin van deze totnogtoe enige 200km-wedstrijd op natuurijs uit het peloton van 33 rijders waren ontsnapt, werden tenslotte ook door de jury beloond met de punten van deze dag. Onder hen ook het jonge talent uit de 1ste divisie Leander van der Geest, die weliswaar de eindstreep niet haalde, maar als negentienjarige toch een geweldige prestatie neerzette. Durk Fabriek en Rutger ter Laak gingen eendrachtig verder op kop nadat Van der Geest was gevallen. Pas vijftig meter voor de streep nam Durk Fabriek tamelijk eenvoudig afstand van Rutger ter Laak, die allang blij was met zijn prachtige tweede plaats. In de wedstrijd ontliepen zij elkaar weinig, maar in de finale was Fabriek de betere en mocht dus ook hij de aanspraak maken op de maximale score.

PLOEGEN:
De loodzware wedstrijd op het onberekenbare ijs van de Wijde Aa werd een ware slijtageslag onder de deelnemende ploegen, waarvan er geen ongeschonden de finish haalde. Gaandeweg was er van een uitgewogen ploegentactiek bij geen van de teams nog sprake. Het was louter een kwestie van overleven. De mannen van De Haan Westerhoif hielden de schade beperkt en kwamen in elk gevaak nog met twee man over de streep. Van de 33 gestarte deelnemen haal uiteindelijk slechts drie de eindsreek.

Juryuitslag Heren:
1. Durk Fabriek (20ptn)
2. Rutger ter Laak (10ptn)
3. Leander van der Geest (5ptn)

Podiumuitslag Heren:
1. Durk Fabriek (20ptn)
2. Rutger ter Laak (10ptn)
3. Mart Bruggink (5ptn)

Beste Ploeg:
Heren: De Haan Westerhof (20ptn)

Schaatsmarathon Appingedam
Anjo Hofman (gastjurylid)

Juryrapporten

HEREN:
Jammer dat er te weinig mannen uit de Topdivisie naar Appingedam waren gekomen om daar in een fantatische ambiance de Univé Schaatsmarathon te rijden.. Waar waren bijvoorbeeld de mannen die de naam van de sponsor toch zo prominent op hun oranje-groene schnaatspakken hebben staan. Een gemiste kans. Daarom in de beoordeling van de jury vooral opvallende talenten uit een andere catergorie die indruk maakten, zoals de gretige Ronald Kruijer, die heel aanvallend reed . Ook Roelof Koop en Johan Knol lieten zich nadrukkelijk zien en manifesteerden zich de hele wedstrijd goed van voren. Vandaar dat de punten onder dat drietal werden verdeeld.

DAMES:
Omdat de Angbenent Classic een exclusieve 200 km-koers is voor alleen de mannen, waren de toippers uit het damespeloton vrijwel allemaal naar het hoge noorden getogen getogen om daar een schitterende wedstrijd te rijden dwarsdoor het pittoreske centrum van Appingedam, pal langs de voordeuren van de bewoners daar. Foske Tamar van der Wal was weliswaar opnieuw de sterkste, de vrouw van de dag was niettemin een andere Groningse, Jolanda Langeland die een sterk slot van het seizoen op het natuurjs doormaakt. Zij verzette bergen werk en was voortdurend van voren te zien. Ook Foske Tamar van der Wal en Mariska Huisman onderscheidden zich van de rest door hun tomeloze inzet en aanvalslust. Zij spaarden zichtzelf (en anderen) niet,

PLOEGEN:
Van de deelnemende ploegen was vooral het team van JB Besturingstechniek het meest actief, vooral ook door het sterke rijden van Ronald Kruijjer. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de belangrijkste ploegen niet naar Appingedam waren gereisd, waardoor er toch sprake was van een zekere devaluatie. Niettemin lieten de mannen van JB Besturingstechniek zich voordurend van voren heel goed zien en verdienden daarmee de punten voor het ploegenklassement.

Juryuitslag Heren:
1. Ronald Kruijer (8ptn)
2. Roelof Koops (4ptn)
3. Johan Knol (2ptn)

Podiumuitslag Heren:
1. Elwin Hulsink (8ptn)
2. Johan Knol (4ptn)
3. Ronald Kruijer (2ptn)

Juryuitslag Dames:
1. Jolanda Langelad (8ptn)
2. Foske Tamar van der Wal (4ptn)
3. Mariska Huisman (2ptn)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (8ptn)
2. Mariska Huisman (4ptn)
3. Andrea Sikkema (2ptn)

Beste Ploeg:
Heren: JB Besturingstechniek (8ptn)
Dames: Beteropenhaardhout.nl (8ptn)