Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ruud Aerts en Foske Tamar van der Wal winnen op Veluwemeer

Ruud Aerts en Foske Tamar van der Wal winnen op Veluwemeer

geplaatst vrijdag 10 februari 2012 om 14:00:39 op Schaatspeloton.nl

Bij Elburg hebben Ruud Aerts (Wadro) en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) de natuurijsklassieker Veluwemeertocht gewonnen. Aerts ontsnapte in de finale van het 100 kilometer lange monument en kwam solo over de streep. Achter de rijder uit Riel werden Jan Maarten Heideman (Husqvarna-Gardena) en Ingmar Berga (Van Werven) twee en drie. Van der Wal pakte haar derde klassiekerzege.

Bij de heren opende een actieve Johan Hendriks (Haven van Amsterdam/SKITS) de finale. Hendriks kreeg echter snel gezelschap van Ruud Aerts (Wadro) die op het winderige parcours later solo doorzette en niet meer bedreigt werd. Achter Aerts pakte de in zijn eigen achtertuin rijdende Jan Maarten Heideman (Husqvarna-Gardena) de tweede plek, Ingmar Berga (Van Werven) legde beslag op de derde plaats. Leider in het natuurijsklassiekersklassement Rob Hadders eindigde op het Veluwemeer maar behield de Oranje leiderstrui.

Bij de Dames behaalde Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) alweer haar derde klassiekerzege van het seizoen. Na de winst in de Ronde van Duurswold en de Ronde van Skarsterlân toonde de Groningse zich ook op het Veluwemeer het snelste. In de eindsprint verwees ze Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) naar de tweede en Erna Last-Kijk in de Vegte naar de derde plaats. Nederlands Kampioen Yvonne Spigt (Beteropenhaardhout.nl) eindigde op de vierde plek net naast het podium.

Bij de Masters ging Edwin Mellema (Team Selecteq) met de zege naar huis. De Veendammer was in de eindsprint medevluchter Kurt van de Nes te snel af. Op 16 seconden werd André Klompmaker derde.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Heren
Uitslag Dames