Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kert Keskpaik wint Estse Kalevipoeg Marathon

Kert Keskpaik wint Estse Kalevipoeg Marathon

geplaatst maandag 5 maart 2007 om 14:12:00 op Schaatspeloton.nl

De tweede editie van de Kalevipoeg Schaatsmarathon is in dooiomstandigheden gewonnen door Kert Keskpaik. De Estse skeeleraar was in Mustvee duidelijk te sterk voor de rest en won met een voorsprong van twintig minuten. De Fin Olli Sjö kwam als tweede over de meet, de Est Indrek Aarna werd derde. Yuri Kokhanets (Viks Parket) kwam op het Peipsimeer niet verder dan de elfde plek.

Door de ingevallen dooi was besloten de 100 kilometerwedstrijd in te korten tot 75 kilometer. Eerder was de 200 kilometer al door tegenvallende inschrijvingen afgelast. Tijdens de wedstrijd kwam er water op het ijs en begon het te sneeuwen. In de zware omstandigheden moest Yuri Kokhanets (Viks Parket) uit de top van de wedstrijd lossen en de Rus deed niet mee om de dagprijzen aan de eindstreep.
Een man was het sterkst van het pak en pakte dan ook de eindzege aan de meet in Mustvee. De Estse skeeleraar Kert Keskpaik kwam na 3 uur en 43 minuten aan met een ruime voorsprong van 21 minuten op de nummer twee. De Fin Olli Sjö kwam al tweede binnen, Indrek Aarna werd derde. Bram Lederboer was op de zesde plaats op bijna een uur de beste Nederlander in de strijd tegen de natuurelementen. Yuri Kokhanets eindigde als 11e.

In totaal startte in Estland op verschillende afstanden rond de 1200 deelnemers.