Schaatspeloton.nl - Nieuws - Broer en zus Schouten winnen bij terugkeer in 6-Banentoernooi

Broer en zus Schouten winnen bij terugkeer in 6-Banentoernooi

geplaatst zondag 17 februari 2008 om 22:00:20 op Schaatspeloton.nl

In het begin van het seizoen wonnen zij allebei de eerste zes wedstrijden, daarna bleven ze weg bij de volgende vier. Zaterdag waren ze op hun thuisbaan in Hoorn weer terug in het 6-Banentoernooi en pakte ze hun zegereeks meteen weer op. Simon en Irene Schouten waren in de tiende wedstrijd het sterkst in respectievelijk de C Divisie en bij de Dames.

C Divisie
Simon Schouten kon op ijsbaan de Westfries na 50 ronden de zege op eisen. Hiermee behaalde hij zijn zesde zege van het seizoen en lijkt alsnog mee te gaan doen om de eindzege. Als de 17-jarige Andijker 25 februari in Haarlem de finale rijdt, zal hij echter nog wel 6 punten in moeten lopen op Bert Koelewijn die nog altijd aan de leiding van het klassement staat. In Hoorn eindigde Koelewijn net naast het podium dat naast Simon Schouten bevolkt werd door Bram Versteeg op de tweede en Roy Mulder op de derde plek.

Dames
In tegenstelling tot haar broer is de afwezigheid bij Irene Schouten wel te lang geweest om nog mee te kunnen doen om de eindzege. In Hoorn was zij echter wel opnieuw goed voor haar zesde zege in het 6-Banentoernooi. Het 15-jarige talent hield na 35 ronden de 16-jarige Marije van Marle en 18-jarige Michelle Buskermolen achter zich.
In tegenstelling tot het podium in Hoorn wordt de leiding van het klassement bekleed door een meer ervaren rijdster. Mariska van Drogenbroek, die op de Westfries als zevende eindigde, gaat met 8 punten voorsprong op Michelle Buskermolen naar Haarlem voor de finale.

Masters
Ook Arjan Bakker haalde in Hoorn zijn zesde zege. De Goudenaar verwees in de tiende wedstrijd van het seizoen Sjaak Botman naar de tweede plek, Rene van Hofslot was goed voor plaats drie. Het klassement lijkt Arjan Bakker inmiddels niet meer te kunnen ontgaan. Met een voorsprong van 21 punten op Sjaak Botman kan Bakker met gerust hart afreizen naar Haarlem.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag C Divisie
Uitslag Dames