Schaatspeloton.nl - Nieuws - Verenigingen lijken toch te strijd om eerste baanmarathon op natuurijs

Verenigingen lijken toch te strijd om eerste baanmarathon op natuurijs

geplaatst maandag 30 januari 2012 om 13:35:12 op Schaatspeloton.nl

Haaksbergen, Gramsbergen, Veenoord en Noordlaren lijken toch te willen gaan strijden om de organisatie van een eerste baanmarathon op natuurijs. Dit ondanks de afwezigheid van het landelijke schaatspeloton. Terwijl de KNSB en de rijders al aangaven niet vanuit Oostenrijk terug te reizen voor marathons op ondergelopen baantjes schrijven verschillende regionale media over marathons die op zijn vroegst woensdag verreden zouden kunnen worden.

RTV Noord meldt vandaag dat ijsvereniging De Hondrug in Noordlaren de ijsbaan al open heeft gesteld voor recreanten. Voorzitter Jan Geert Veldman laat weten dat ze woensdag zouden kunnen organiseren, maar dat dit in overleg zal gaan met de KNSB. De bond heeft al aangegeven dat het schaatspeloton niet van de Weissensee terug zal keren voor baanmarathons op natuurijs. Voor de lokale organisatie zou wellicht een optie over blijven om een landelijke of regionale wedstrijd uit te schrijven voor niet-landelijke rijders of in Nederland achtergebleven landelijke rijders.

Overigens moet opgemerkt worden dat de strijd minder verhit lijkt dan voorgaande jaren. Alleen het feit al dat ijsvereniging De Hondsrug zijn baan opent voor recreanten voordat er een marathon is verreden is hier al een signaal van. Toch zal voor de verenigingen waarschijnlijk de eer van het organiseren van een eerste marathon nog steeds aanwezig zijn, ook als het deelnemersveld niet op niveau zou zijn.