Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bob de Vries en Yvonne Spigt verdienen DvG-punten in AKM

Bob de Vries en Yvonne Spigt verdienen DvG-punten in AKM

geplaatst zaterdag 28 januari 2012 om 23:59:05 op Schaatspeloton.nl

Jurylid Henri Ruitenberg sr. heeft op de Weissensee na afloop van de Aart Koopmans Memorial de maximale 10 jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee toegekend aan Bob de Vries (Bam-Univé Schaatsteam) en Yvonne Spigt (Beteropenhaardhout.nl). De Vries en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) blijven het klassement leiden. SOS Kinderdorpen en MKBasics.nl kregen op de Weissensee de ploegenpunten.

Jury: Henri Ruitenberg sr.

Juryrapporten

HEREN:
Onder fantastische omstandigheden reden de dames en heren de eerste wedstrijd in de KPN Natuurijs Grand Prix op de Weissensee. Bij de heren was er veel strijd .BAM en WADRO maakten de wedstrijd hard met een zeer sterke Bob de Vries die
veel in de aanval was. Peter v.d. Pol was ook erg actief en bij veel ontsnappingen betrokken. Opvallend was deaanwezigheid van de jongster Simon Schouten in diverse kopgroepen. De finale werd zeer aantrekkelijk door het achter elkaar aan jagen van diverse groepen. Onder leiding van Douwe de Vries en ploeggenoot Geert Jan van der Wal, kon Rob Hadders de sprint van de grote kopgroep vakkundig afmaken voor SOS Kinderdorpen.

DAMES:
Bij de dames waren de ontsnappingen van Erna Last, Mireille Reitsma en Yvonne Spigt de meest opvallende. Halverwege de wedstrijd ontstond er een serieuze kopgroep met Yvonne Spigt, Mireille Reitsma, Andrea Sikkema en Sandra 't Hart en Franciska Groen. Maar door samenwerking van de. sprintersploegen draaide het uit op een massasprint met een onopvallende Carla Zielman als lachende derde. Yvonne Spigt verdiende door haar inzet de maximale punten.

PLOEGEN:
Ondanks dat de BAM-ploeg ook deze wedstrijd op de Weissensee nadrukkelijk aanwezig was en er natuurlijk ook niet voor niets twee rijders van het team op het podium stonden, was het toch SOS Kinderdorpen dat aanspraak maakte op de DVG- punten voor de beste ploeg. Dat was met name vanwege het beulswerk van Douwe de Vries en Geert Jan van der Wal, die hun beste sprinter Rob Hadders in een perfecte polsitie brachten. Bij de dames waren het toch weer opnieuw de vrouw van MK Basics die het koersverloop bepaalden, waarbij Erna Last-Kijk in de Vegte en Mireille Reitsma zich onderscheiden.

Juryuitslag Heren:
1. Bob de Vries (10ptn)
2. Peter van de Pol (5ptn)
3. Simon Schouten (3ptn)

Podiumuitslag Heren:
1. Rob Hadders (10ptn)
2. Bob de Vries (5ptn)
3. Jorrit Bergsma (3ptn)

Juryuitslag Dames:
1. Yvonne Spigt (10ptn)
2. Erna Last-Kijk in de Vegte (5ptn)
3. Mireille Reitsma (3ptn)

Podiumuitslag Dames:
1. Carla Zielman (10ptn)
2. Mariska Huisman (5ptn)
3. Foske Tamar van der Wal (3ptn)

Beste Ploeg:
Heren: SOS Kinderdorpen (10ptn)
Dames: MKBasics.nl (10ptn)