Schaatspeloton.nl - Nieuws - Finalewinst voor Timmerman, KPN Marathon Cup voor Ariëns

Finalewinst voor Timmerman, KPN Marathon Cup voor Ariëns

geplaatst zaterdag 21 januari 2012 om 22:19:35 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

In Groningen heeft Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) de finale van de KPN Marathon Cup gewonnen. Timmerman was het snelst in de sprint van een grote kopgroep nadat Arjan Stroetinga en Jorrit Bergsma (beiden BAM-Univé Schaatsteam) in de finale ten val waren gekomen. Crispijn Ariëns (DHW Power-play) werd in de finale achter Ingmar Berga (Van Werven) derde en won zo zonder dagzege het eindklassement van de KPN Marathon Cup.

De finalewedstrijd was er een waar het publiek zeker een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Veel valpartijen waren er wel te zien waardoor onder andere Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) de wedstrijd moest staken. De wedstrijd kreeg een voorbeslissing toen een grote kopgroep van 19 man een ronde voorsprong pakte. In deze groep was Rob Hadders (SOS Kinderdorpen), die overigens aan de start stond in een pak van Karlo Timmerman en daarvoor door de jury bestraft werd met een gele kaart, afwezig terwijl klassementsleider Crispijn Ariëns, die de finale aanving met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat hij het klassement zou winnen, wel in de kopgroep aanwezig was met bijna alle grote namen. Nadat deze grote groep rond was kon geen aanval meer echt aanspraak maken op een kans om rond te gaan en was het zeker dat de dagzege in de kopgroep bepaald zou gaan worden. Het was in de finale het BAM-Univé Schaatsteam die de koers controleerde voor de in de kopgroep aanwezige Arjan Stroetinga. Op de bel ging Jorrit Bergsma echter onderuit waarna ook Arjan Stroetinga het ijs moest opzoeken en de kans op een BAM-zege in de finale verkeken was. In de sprint die volgde toonde Karlo Timmerman zich het snelst. Op zijn thuisbaan was hij sneller dan Ingmar Berga en Crispijn Ariëns die pas voor de tweede maal in deze KPN Marathon Cup op het podium reed maar toch de eindzege veilig stelde. Op het eindpodium kreeg Ariëns gezelschap van Rob Hadders die tweede werd en Ingmar Berga die op de derde plaats beslag legde.

Ariëns ook in het Wit, Van Werven wint ploegenklassement
De 22-jarige Crispijn Ariëns, die overigens niet de jongste eindwinnaar van de KPN Marathon Cup (in 1984 won Emiel Hopman op 20-jarige leeftijd) legde ook beslag op de eindzege in het Jongerenklassement. Hierin werd hij op het podium geflankeerd door Erwin Mesu (Habovo BWaste) en Ronald Kruijer (JB Besturingstechniek). De formatie van Van Werven legde beslag op de eindwinst in het Ploegenklassement. SOS Kinderdorpen en BAM-Univé Schaatsteam werden in dit klassement tweede en derde.

Bekijk ook:

Ariëns zal niet jongste Cupwinnaar ooit worden (11 januari 2012)
Foto's
Uitslag