Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sjaak Schipper sluit KPN Marathon Cup af in stijl

Sjaak Schipper sluit KPN Marathon Cup af in stijl

geplaatst zaterdag 21 januari 2012 om 19:47:34 op Schaatspeloton.nl

Sjaak Schipper sluit de KPN Marathon Cup af in stijl en wint naast het eindklassement ook de finalewedstrijd.

Sjaak Schipper sluit de KPN Marathon Cup af in stijl en wint naast het eindklassement ook de finalewedstrijd. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Finalewedstrijd van de KPN Marathon Cup voor Eerste Divisierijders is in Groningen gewonnen door klassementsleider Sjaak Schipper (Wadro). Schipper sloot hiermee de competitie af in stijl als eindwinnaar. Schipper was in de massasprint te snel voor Niels Mesu (Adviesburo Harry de Wolff) en Bart Mol (Goudse.nl/Smartcap). Op het eindpodium stonden dezelfde namen al was hier Mol tweede en Mesu derde.

De wedstrijd draaide na een aantrekkelijke strijd, waarin onder andere Frank Bisschop (Groenehartsport.nl) half koers het met een onsuccesvolle soloaanval probeerde en Stefan Visscher (Gjaltema) en Antoine de Schipper (Educate2) in de slotfase ook de ruimte niet kregen, voor de Eerste Divisierijders uit op een massasprint waarin Sjaak Schipper zich het snelste toonde en hiermee de eindwinst ik de KPN Marathon Cup beloonde met een tweede zege in de competitie. Niels Mesu nam door de tweede plek alsnog de derde eindpodiumplek over van Mats Stoltenborg (Schaatsteamhaarlem.nl) die in Groningen genoegen moest nemen met de zesde plaats en daardoor 2,5 punt te kort kwam op Mesu. Bart Mol die in Kardinge naar een derde plek sprintte zag zich in het eindklassement terug op de tweede plaats.

Schipper was logischerwijs ook de eindwinnaar van het Jongerenklassement. Op het eindpodium van dit klassement kreeg hij dit maal gezelschap van Mats Stoltenborg (Schaatsteamhaarlem.nl) en opnieuw Niels Mesu. Mesu won met zijn ploeggenoten van Adviesburo Harry de Wolff het ploeggenklassement voor de Noord-Hollandse formaties van Romex Restate en Schaatsteamhaarlem.nl

Bekijk ook:

Foto's
Uitslag