Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lisa van der Geest naar Beteropenhaardhout.nl of Steigerplank.com

Lisa van der Geest naar Beteropenhaardhout.nl of Steigerplank.com

geplaatst zaterdag 21 januari 2012 om 12:35:36 op Schaatspeloton.nl

Lisa van der Geest

Lisa van der Geest

Leidster in het Jongerenklassement van de KPN Marathon Cup Lisa van der Geest verruilt na dit seizoen Groenehartsport.nl voor de combinatieploeg Beteropenhaardhout.nl / Steigerplank.com. Van der Geest verraste dit seizoen als debutante met een vierde plek in de eindrangschikking van de KPN Super Prestige en door het behalen van verschillende top-10-klasseringen. Vanavond behaalt ze naar alle waarschijnlijkheid de eindzege in de strijd om de Witte trui.

Lisa van der Geest debuteerde dit seizoen na vorig seizoen het regionale 6-Banentoernooi te hebben gewonnen. In haar debuutjaar viel de, deze maand 18 jaar geworden, Warmondse op door haar aanwezigheid in de wedstrijd en topklasseringen die daar uit volgde. Zo werd ze twee maal vijfde en een maal zesde in een massasprint tijdens de KPN Marathon Cup en reed ze na een vierde en en twee achtste plekken in de KPN Super Prestige naar de vierde plaats in de eindrangschikking van dit klassement op FlevOnice. In het jongerenklassement staat Van der Geest met alleen nog de finalewedstrijd van vanavond te gaan 28 punten voor op concurrente Margo van de Merwe (Hoolwerf Heiwerken).

Voor Van der Geest was veel interesse van ploegen maar de 6vwo-leerlinge heeft uiteindelijk de keuze gemaakt voor de organisatie Schaatsspetters van Nederlands Kampioen en KPN Marathon Cupklassementsleidster Mariska Huisman die met de formaties van Beteropenhaardhout.nl en Steigerplank.com twee ploegen op het ijs brengt. In welke ploeg Van der Geest volgend seizoen een plaats zal vinden is nog niet besloten. Ubbo Kuper van Van der Geest's huidige ploeg Groenehartsport.nl laat weten dat "Groenehartsport.nl met de overgang van Lisa van der Geest naar een van de absolute topploegen zijn insteek als talententeam benadrukt."

Bekijk ook:

Lisa van der Geest