Schaatspeloton.nl - Nieuws - FlevOnice organiseert toertocht

FlevOnice organiseert toertocht

geplaatst zondag 17 februari 2008 om 12:56:58 op Schaatspeloton.nl

Aanstaande dinsdag 19 februari 2008 organiseert FlevOnice voor de eerste keer een toertocht op hun dit jaar geopende trajectijsbaan. De FlevOnice Toertocht zal volgens de organisatie in gepaste sfeer verreden worden op ’s werelds langste kunstijsbaan van 5 kilometer in Biddinghuizen. FlevOnice kwam eerder dit seizoen in het nieuws door ijs en veiligheidsproblemen, dit zou inmiddels zijn opgelost.

Deelnemers kunnen vanaf 6.30 uur dinsdagochtend inschrijven op de afstanden 50, 100, 150 en 200 kilometer. De inschrijfkosten bedragen € 15,- (inclusief entree) per deelnemer ongeacht de te verrijden afstand. Deelnemers ontvangen na afloop van de door hun gereden afstand, op vertoon van hun stempelkaart, een officiële herinnering van deelname aan de eerste toertocht op de Flevolandse natuurijsbaan.

Naast de toerrijders zijn toeschouwers en minder fanatieke schaatsers uiteraard ook van harte welkom op deze mooie winterdag. Voor toeschouwers bedraagt het entreegeld 5 euro, parkeren is gratis.

De ijsvloer op het prestigieuze project in de Flevopolder moet er, mede dankzij het optimale weer, op dit moment goed bijliggen. De in opspraak geraakte buizen zijn op sommige risicogebieden langs de baan inmiddels afgedekt met matten.

Bekijk ook:

Website van FlevOnice
Weersverwachtingen voor Biddinghuizen