Schaatspeloton.nl - Nieuws - Montpellier al dicht bij eindzege na winst in Ottawa

Montpellier al dicht bij eindzege na winst in Ottawa

geplaatst donderdag 19 januari 2012 om 20:11:51 op Schaatspeloton.nl

In Ottawa heeft Suzanne Dionne zowel de Ottawa Half Marathon als Ottawa Marathon gewonnen, bij de Heren was Sergio Almarella het sterkst in de halve en Constant Montpellier over de volle marathonafstand. Voor Montpellier betekende dit alweer de vierde overwinning in de MSI Series, de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie. Aangezien voor dit klassement enkel de vijf beste resultaten op het Noord-Amerikaanse continent meetellen is Montpellier nog een zege van een zekere eindwinst af.

Op de zaterdag was het de Mexicaanse-Canadees Sergio Almarella die in de finale de concurrentie achter zich kon houden. Almeralla hield de Canadezen Stéphane Tremblay en Alphonse Ouimette achter zich. Suzanne Dionne finishte in de Canadese hoofdstad als beste vrouw ruim voor Kathy Feinberg en Jennifer Benediktson. Op de zondag was Dionne opnieuw de beste vrouw waarmee ze haar derde zege in het seizoen behaalde. Dionne zag zich op het podium dit maal geflankeerd door Kathy Feinberg en Catherine Kwiecien. In het zonnige winterweer dat zowel zaterdag als de zondag de rijders op het ovaal in Ottawa welkom heette was op de zondag Constant Montpellier opnieuw het sterkst in de volle marathonafstand. Montpellier, die eerder dit seizoen overwinningen behaalde in Québec en Lake Placid (2x), klopte na een vierde plaats op zaterdag een dag later Sergio Almeralla in een direct sprintduel. Adrian Loewen werd derde.

Aangezien de MSI Series een aftrekregeling kent waardoor alleen de beste vijf resultaten over de wedstrijden in Noord-Amerika meetellen lijkt Montpellier na vier zeges nu al bijna zeker van de eindzege.

Bekijk ook:

Uitslag Ottawa Marathon Dames
Uitslag Ottawa Marathon Heren
Uitslag Ottawa Half Marathon Dames
Uitslag Ottawa Half Marathon Heren