Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bob de Vries neemt leiding DVG Trofee over

Bob de Vries neemt leiding DVG Trofee over

geplaatst woensdag 18 januari 2012 om 18:15:58 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Jolanda Langeland (Team Telstar Megastores) hebben bij de FlevOnice Bokaal de meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee verdiend. Juryleden Miranda van Vliet en Henri Ruitenberg sr. gaven aan het tweetal de 8 jurypunten. Door de punten nam Bob de Vries de leiding in het tussenklassement over van Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam).

Jury: Miranda van Vliet en Henri Ruitenberg

Juryrapporten

HEREN:
Ondanks de regen en de harde wind op de buitenbaan in Biddinghuizen was de wedstrijd om de Flevonice bokaal bij de heren van begin af aan een buitengewoon levendige koers, waarin veel gebeurde, volop de aanval werd gekozen en het door de vele ontsnappingen een zeer aantrekkelijk schouwspel werd. Net als bij de dames eerder op de middag ook hier veel uitvallers, die onder deze barre omstandgheden het tempo niet konden bijbenen, want met de wind in de rug werden ongewone snelheden van meer dan zestig kilometer gehaald. De absolute smaakmakers van de koers waren toch wel Bob de Vries en Peter van de Pol. Het werd eerlijk delen: De Vries kreeg de meeste jurypunten en Van de Pol ging er met de punten voor het podium vandoor. Sandor Stuut, die weliswaar uitviel, werd voor het vele werk dat hij in de koers had gedaan, toch ook door de jury beloond.

DAMES:
Een harde wedstrijd onder zware weersomstandigheden met veel regen en vooral heel veel wind. De strijd om de Flevonice Bokaal in Biddinghuizen werd daardoor een waar slagveld. Vijftig loodzware kilometers hadden de dames voor de ijzers, waarbij ze met de straffe wind in de rug snelheden van meer dan 45 kilometer haalden en met wind-tegen af en toe bijna stil stonden. Meteen al in de eerste ronde spleet het peloton en vervolgens moesten de meiden er bij bosjes van af. Hoewel ze de wedstrijd niet won, was Jolanda Langeland toch de rijdster die het meest indruk maakte. Ze knapte heel veel werk op, nam initiatieven, forceerde vluchtpogingen en sleurde zxelf ook regelmatig aan kopgroepen. Zij verdiende de maximale jurypunten, die deels ook toekwamen aan Foske Tamart van der Wal en Erna Last-Kijk in de Vegte, die beiden in de koers ook vaak het zware werk voor hun rekening namen.

PLOEGEN:
Ondanks het ontbreken van kopvrouw Mireille Reitsma, was de ploeg van MK Basics ook in de wedstrijd om de Flevonice Bokaal absoluut het beste team, waarbij Rixt Meijer en Erna Last- Kijk in de Vegte veel werk verzetten en uiteindelijk Wieteke Cramer met de eer in de wedstrijd mocht gaan strijken. Tekenend was ook wel dat alle drie rijdsters in de kopgroep vertegenwoordigd waren. Bij de heren waren het de mannen van BAM die het verloop van de koers bepaalden. Met name het vele werk dat werd verricht door de onuitputtelijke Willem Hut en de alleskunner Bob de Vries. Dat hij het in de sprint net niet redde tegen Peter van de Pol deed daar niets aan af.

Juryuitslag Heren:
1. Bob de Vries (8ptn)
2. Peter van de Pol (4ptn)
3. Sandor Stuut (2ptn)

Podiumuitslag Heren:
1. Peter van de Pol (8ptn)
2. Bob de Vries (4ptn)
3. Ruud Aerts (2ptn)

Juryuitslag Dames:
1. Jolanda Langeland (8ptn)
2. Foske Tamar van der Wal (4ptn)
3. Erna Last-Kijk in de Vegte (2ptn)

Podiumuitslag Dames:
1. Wieteke Cramer (8ptn)
2. Mariska Huisman (4ptn)
3. Foske Tamar van der Wal (2ptn)

Beste Ploeg:
Heren: BAM (8ptn)
Dames: MKBasics.nl (8ptn)