Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuwe koers Rijdersraad en VMS voor overleg met KNSB

Nieuwe koers Rijdersraad en VMS voor overleg met KNSB

geplaatst woensdag 18 januari 2012 om 16:52:33 op Schaatspeloton.nl

De Rijdersraad en een driehoofdige vertegenwoordiging van de 14 Topcompetitieteams hebben de handen ineen geslagen voor wat betreft het gezamenlijk optrekken inzake marathonschaatstechnische zaken in relatie tot de KNSB. Dit deelt Ingrid Dijkstra, van de Vereniging van Marathonschaats Sponsoren (VMS) die hierna in een nieuwe vorm verder gaat, verheugd mede. In het verleden had de VMS ook overleg met de KNSB over marathonschaatstechnische zaken, dit is nu voorbij.

Schaatstechnische zaken
Het bestuur van de Rijdersraad (Douwe de Vries, Rob Hadders, Geert Plender en Willem Hut) en een vertegenwoordiging van de teams uit de Topcompetitie te weten Jan Martien van de Wetering, Ubbo Kuper en Jeroen de Vries gaan voortaan met de KNSB (Teun Breedijk) in gesprek over marathonschaatstechnische zaken. Met deze combinatie worden de belangen van zowel de rijders, als die van de teams goed vertegenwoordigd. Bovengenoemde personen gaan vervolgens met Teun Breedijk, als marathon coördinator van de KNSB, in gesprek om de wensen in kaart te brengen zodat er beleid gemaakt kan worden door de KNSB. Andersom geldt hetzelfde; Teun Breedijk richt zicht tot bovengenoemde personen indien dit wenselijk is.

Sponsorzaken
Verder is de VMS-oude stijl niet meer. In het verleden had deze partij ook overleg met KNSB over marathonschaatstechnische zaken, maar dat is verleden tijd! "Sponsors moet je niet laten meepraten en discussiëren over technische zaken. Die moeten met elkaar netwerken en ze moeten zich vooral weer op hun gemak voelen rondom het marathonschaatsen." Aldus Dijkstra. "Daarom is het afgelopen voorjaar-zomer gezocht naar een nieuwe voorzitter en in Paul Ruijsenaars (www.ruijsenaars.nl) hebben we die gevonden. Om dit alles goed neer te zetten en op te bouwen, richten we ons in eerste instantie op de sponsors uit de Topcompetitie. Maar uiteindelijk, als het goed aanslaat, moeten de deuren van deze ‘zakenclub in wording' ook open staan voor de rest van de sponsors binnen het landelijke marathonschaatsen."

De nieuwe VMS geeft aan dat dit allemaal nog wat op gang moet komen, " maar we zien deze winter vooral als opbouw seizoen. Zo heeft sponsor De Uithof - en voortreffelijk gastheer - in november jl. een eerste stap gezet en hebben zo'n 9-tal sponsors elkaar - onder het genot van een hapje en drankje - ontmoet in Den Haag. Gewoon even heel simpel kennis maken met elkaar; de meeste sponsors weten niet eens van elkaar wat ieders business is."

Ook de sponsors van team De Haven van Amsterdam, hebben in december jl. de rest van de sponsors uit de Topcompetitie, onder het genot van een kop snert, de ruimte geboden weer even verder kennis met elkaar te maken en vooral ook de wensen met betrekking tot een bijeenkomst straks op de Weissensee te verzamelen. Ook de organisatie van de Weissensee ondersteunt dit nieuwe sponsorinitiatief van harte en is bereid haar medewerking te verlenen bij het hartelijk verwelkomen van onze sponsoren daar. "Binnenkort ontvangen de sponsors uit de Topcompetitie een uitnodiging hiervoor en zo proberen we sponsorland vooral betrokken te houden bij onze sport!"