Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Kramer neemt leiding in Noord-Oost Competitie

Arjan Kramer neemt leiding in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 16 januari 2012 om 22:05:29 op Schaatspeloton.nl

In een druk weekend met wedstrijden in de regionale marathoncompetitie heeft Arjan Kramer de leiding in de Noord-Oost Competitie overgenomen van Auke van der Graaf (4Perform). Kramer won zondagavond in Groningen net als Carolien Hunneman en Rudi Groenendal (Team Selecteq) de zevende wedstrijd in die competitie. Gelijktijdig wonnen klassementsleiders Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken) en Kristine Wijdenes (Steigerplank.com) de negende wedstrijd in het 6-Bannentoernooi.

In Haarlem verstevigde de klassementsleiders bij de Heren C Divisie en Regionale Dames hun grip op het klassement. Hoolwerf was na 50 ronden sneller dan Stefan Wolffenbuttel en Swen Faber die in het klassement respectievelijk derde en tweede staan. Wijdenes was op de Kennemerlandkunstijsbaan sneller dan Eva Buurman en Eva Riemersma-van Rheenen. In het klassement heeft Wijdenes met nog 3 wedstrijden te gaan een voorsprong van 30 punten op Petra van Bergeijk die in Haarlem op achterstand finishte. Bij de Masters ging de zege naar John van Dijk. De nummer 2 van het NK wist medevluchter Jaap Pereboom, met wie hij samen een ronde voorsprong had genomen, te kloppen. Sjaak Botman bleef klassementsleider.

In Groningen wist Arjan Kramer dus de leiding in het klassement over te nemen door de zevende wedstrijd in de Noord-Oost Competitie te winnen. De 17-jarige Sneker was na 60 ronden het snelst van een omvangrijke kopgroep met een ronde voorsprong. Voormalig landelijke A-rijder Pieter Albada werd tweede, Erik Veldhuijsen (Meubelmakerijmark.nl) legde beslag op de derde plaats. Bij de vrouwen bleef Carolien Hunneman winnen. Een dag na haar zege in de landelijke regiotopcompetitie wist de Oosterwoldese in Groningen Hilde-Marije Dijkstra en Annemarie Pasveer te kloppen. Bij de Masters ging de zege voor de vijfde maal dit seizoen naar Rudi Groenendal (Team Selecteq). De Nederlands Kampioen klopte Sjouke Hellinga en ploeggenoot Koeno Mulder (Team Selecteq) en blijft onbedreigd leider in het klassement.

Het kleine broertje van de Noord-Oost Competitie en het 6-Banentoernooi, de Regiocompetitie Zuid in Noord-Brabant/Limburg/Zeeland, kende afgelopen weekend zelfs twee wedstrijden. Gijs Nieuwkoop won zowel op de vrijdag in Breda als op de zaterdag in Tilburg in de C Divisie. Bij de vrouwen won Dominique van der Stelt in Breda en was Kristel van de Westelaken in Tilburg het snelst. Bij de Masters verdeelde Arnold Stam en Aart van Dalen de buit.

Bekijk ook:

Uitslag Regiocompetitie Zuid Dames (zaterdag)
Uitslag Regiocompetitie Zuid Masters (zaterdag)
Uitslag Regiocompetitie Zuid C Divisie (zaterdag)
Uitslag Regiocompetitie Zuid Masters (vrijdag)
Uitslag Regiocompetitie Zuid Dames (vrijdag)
Uitslag Regiocompetitie Zuid C Divisie (vrijdag)
Uitslag Noord-Oost Competitie Masters
Uitslag Noord-Oost Competitie Dames
Uitslag Noord-Oost Competitie C Divisie
Uitslag 6-Banentoernooi Masters
Uitslag 6-Banentoernooi Dames
Uitslag 6-Banentoernooi C Divisie