Schaatspeloton.nl - Nieuws - Einde seizoen voor Heideman

Einde seizoen voor Heideman

geplaatst donderdag 17 januari 2008 om 23:41:00 op Schaatspeloton.nl

Jan Maarten Heideman

Jan Maarten Heideman

De enkelblessure die Jan Maarten Heideman (DSB Bank) in de derde Essent Cup bij een valpartij opliep blijkt toch ernstiger te zijn geweest dan eerst gedacht. Woensdag bleek bij een MRI-scan in het ziekenhuis dat een enkelpees toch zwaar beschadigd is. Heideman moet hiervoor geopereerd worden en zal hierdoor de rest van het seizoen en dus ook het natuurijscircuit moeten missen.

De valpartij in kwestie vond plaats bij de derde wedstrijd van de Essent Cup in Eindhoven. Het herstel liep toen zo voorspoedig dat de rijder van de DSB Bank na een week afwezigheid al weer aan de start kon verschijnen. Maar woensdag bleek uit een MRI-scan dat een pees zwaar beschadigd is. "Een operatie is nodig. Het betekent dat het seizoen voor Jan Maarten voorbij is", aldus teammanager Henk Heetebrij tegenover de persdiensten.

Heideman streed in de Dick van Gangelen Trofee nog mee om de eindzege met een achterstand van 5 punten op Bob de Vries die ook in die prijs aan de leiding gaat. Nu Jan Maarten Heideman dit jaar niet meer in actie zal komen komt voor Bob de Vries de Dick van Gangelen Trofee heel dichtbij.

Bekijk ook:

Jan Maarten Heideman
Heideman dit weekend niet actief
Blessure Jan Maarten Heideman valt mee