Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoorn omlijst KPN Marathon Cup met extra's voor publiek

Hoorn omlijst KPN Marathon Cup met extra's voor publiek

geplaatst woensdag 11 januari 2012 om 17:49:04 op Schaatspeloton.nl

Vrijdag 13 januari zal de dertiende wedstrijden in de KPN Marathon Cup in Hoorn omlijst worden met veel extra's voor het publiek. Zo zullen er voor hen prijzen te verdienen zijn en kunnen ze deelnemen aan het Westfries kampioenschap pucksjoelen, een kruising tussen curling, ijshockey en jeu de boules. Eerder werd al aangekondigd dat voorafgaande aan de KPN Marathon Cup een pupillenmarathon, het Westfries pupillenkampioenschap, verreden zal worden.

"Het moet een spectaculaire topsportavond met een glimlach worden'' stelt ijsbaandirecteur en schaatsliefhebber Eddy Bakker. "Het Westfriese publiek is dol op marathonschaatsen maar ook in voor wat extra's.'' En er zijn nogal wat extra's: "De avond start met het Westfries pupillenkampioenschap, voor het eerst een jeugdwedstrijd als ‘voorprogramma' van het grote werk. Het binnenkomende publiek wordt op de foto gezet en maakt met die portretfoto later op de avond kans op een schitterende prijs. Ook wordt er met dank aan de lokale sponsoren voor meer dan € 1.000 het publiek ingeslingerd door niemand minder dan Miss Westfriesland en ijsbaanambassadrice Liselot Tensen. Voor het publiek zijn er ook mooie prijzen te winnen bij het Westfries kampioenschap PuckSjoelen, een kruising tussen curling, ijshockey en jeu de boules. Maar er is nog meer: De zingende Horinees Michael Nobbe is aanwezig en DJ Ruben zorgt voor muziek tijdens de wedstrijden. Tussen de wedstrijden door zijn er dan nog demonstraties van de lokale turnkampioenen van GTS en een demonstratie Ice Bat Racing, een combinatie van vliegen, schaatsen en fietsen.''

Al deze extra activiteiten rondom een al even spectaculair topsportprogramma. Want de mannen en vrouwen van de lange adem razen vrijdag de 13e met gemiddeld bijna veertig kilometer per uur over het Hoornse ijs. In deze ambiance zal het extra bijzonder zijn voor de lokale helden en heldinnen als Sjoerd en Mariska Huisman (werd 2e kerstdag weer Nederlands kampioene), Simon Schouten, Sjaak Schipper, Bart en Paula Mol, Marije van Marle, Maartje Zwaan, Christijn Groeneveld en Rick Smit. " We kunnen dit doen door de inzet van vele sponsors en partners'' zegt Eddy Bakker. " Als het een succes wordt - waar ik van uitga - krijgt de ‘marathon met een glimlach' zeker een vervolg''.

De Hoornse marathonavond wordt mede mogelijk gemaakt door bouwbedrijf De Jong Ursem, de KNSB, KPN, marathoncommissie Hoorn, SportConnection, Tims Imaging, Outdoor Cinema, Van der Woude Sport, DuoSport, Smartcap, Fletcha Events en Optisport. De presentatie van de avond is in handen van het befaamde sportspeakerduo Jannes Mulder en Jan van der Meulen; bekend van onder andere de Weissensee, Thialf en het EK Inline Skaten.

Programma* KPN Cup 13 De Jong Ursem Schaatsmarathon
17.00: Westfries Pupillenkampioenschap
18.00: Eerste Divisie 100 ronden
19.30: Dames 60 ronden
20.35: Topdivisie 125 ronden
*Tussen de wedstrijden door zijn er demonstraties, activiteiten, optredens en prijzen voor het publiek te winnen

Bekijk ook:

13 januari Open Westfries Kampioenschap voor Pupillen in Hoorn (16 december 2011)