Schaatspeloton.nl - Nieuws - Maximale DvG-punten voor Bob de Vries

Maximale DvG-punten voor Bob de Vries

geplaatst zondag 8 januari 2012 om 13:16:06 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries kreeg in Alkmaar de meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee.

Bob de Vries kreeg in Alkmaar de meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Alkmaar heeft Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) naast de vijf punten voor de dagoverwinning ook de maximale 5 punten van de jury van de Dick van Gangelen Trofee gekregen. Naast De Vries gaven de juryleden Jolanda Grimbergen en Richard van Kempen na de wedstrijd op De Meent bij de vrouwen de meeste punten aan Mireille Reitsma (MKBasics.nl).

Jury: Jolanda Grimbergen en Richard van Kempen

Juryrapporten

HEREN:
In tegenstelling tot de wedstrijd bij de dames, was het bij de heren een nogal tamme koers, waarin er eigenlijk maar weinig gebeurde en het pas op het laatst interessant begon te worden. Weinig uitlooppogingen en geen initiatieven die tot een beslissende slag konden leiden. Tot in de tweede heflt van de wedstrijd Bob de Vries samen met Douwe Bierma erin slaagde een ronde voorsprong te nemen en het publiek langs de baan in Alkmaar toch nog enigszins waar voor zijn geld kreeg. De Vries en Bierman kregen voor hun actie de punten van de DVG-jury en ook Robert Bovenhuis deelde daar nog in mee.

DAMES:
Opnieuw was Mireille Reitsma de uitgesproken smaakmaker. Op het kunstijs van De Meent in Alkmaar toonde zij in een levendige wedstrijd opnieuw veel aanvalslust en initiatief en werd het bijzonder spannend of zij met er met een groepje van vijf in zou slagen dat rondje voorsprong te nemen. Dan weer leek het wel te lukken en dan weer niet. Uiteindelijk strandde de poging in schoonheid en werden Reitsma, Jolanda Langeland en Lisanne Soemanta als laatsten van de vijf vluchtsters toch nog door het peloton ingerekend en draaide het opieiuw uit op een massasprint. De drie langst overgeblevenen mochten aanspraak maken op de punten van de DVG-jury.

PLOEGEN:
Bij de dames onderscheidden de rijdsters van MK Basics zich ook nu weer  van de rest van het veld. Zij bepaalden opnieuw in sterke mate het verloop van de koers door initiatieven te nemen, aan te vallen en het spel ook tactisch sterk te spelen, waarbij er vooral heel goed tussen de rijdsters wordt samengewerkt. Maar waar blijven de dagzeges?
Die geoliede samenwerking was er onmiskkenbaar  weer in het team van BAM, dat ook in Alkmaar de koers naar zijn hand kon zetten en - in tegenstelling tot MK Basics - dat overwicht dan toch ook met een overwinning kan afronden.

Juryuitslag Heren:
1. Bob de Vries (5ptn)
2. Douwe Bierma (3ptn)
3. Robert Bovenhuis (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Bob de Vries (5ptn)
2. Douwe Bierma (3ptn)
3. Karlo Timmerman (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Jolanda Langeland (3ptn)
3. Lisanne Soemanta (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Irene Schouten (3ptn)
3. Wieteke Cramer (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)