Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart de Vries en Erna Last snelste in Gelders/Overijssels kampioenschap

Bart de Vries en Erna Last snelste in Gelders/Overijssels kampioenschap

geplaatst zaterdag 7 januari 2012 om 14:14:16 op Schaatspeloton.nl

In Dronten hebben Bart de Vries (DHW Power-play), Erna Last-Kijk in de Vegte (MKBasics.nl) en Kurt van de Nes het gezamenlijke kampioenschap van de gewesten Gelderland en Overijssel gewonnen. De Vries, Last-Kijk in de Vegte en Van de Nes werden daarmee kampioen van Overijssel. Remco Nijkamp (Free-Wheel), Angela Hemeltje (Tijdhof persmatrijzen/Free-Wheel) en André Klompmaker werden als eerste Gelderlander in de wedstrijd kampioen van dat gewest.

Traditiegetrouw rijden de gewesten Gelderland en Overijssel gezamenlijk hun gewestelijke kampioenschap vanwege het ontbreken van een ijsbaan in het gewest Gelderland. In Dronten pakte Top Divisierijder Bart de Vries (DHW Power-play) als enige rijder twee ronden voorsprong en won daarmee onbedreigd het kampioenschap. Rob Busser (Equipe Renault Eco2) was het beste van een achtervolgende groep van vijf met een ronde voorsprong en pakte het zilver, het brons ging naar Hannes Schalkwijk (Paul van Vilsteren De adviseur installate) die als derde over de meet kwam. Remco Nijkamp finishte als vierde als beste Gelderlander en behaalde daarmee de Gelderse titel. Alfred Bolks kreeg het Gelderse zilver omgehangen na een vijfde plaats en regionaal rijder Peter Duits was op plek zeven goed voor het Gelderse brons.

Ook bij de Dames werden de eerste drie plekken volledige bezet met rijdsters uit Overijssel. Erna Last-Kijk in de Vegte (MKBascis.nl) en Sharon Hendriks (Heijkoop & Partners) pakten gezamenlijk een ronde voorsprong waarna Last-Kijk in de Vegte vervolgens in de finale de Overijsselse titel opeiste. Kimberly van den Berg (Heijkoop & Partners) werd derde. Angela Hemeltjen was in het kampioenschap de enige rijdster uit Gelderland en reed daarmee onbedreigd naar de Gelderse titel. Bij de Masters ging de Overijsselse titel naar Kurt van de Nes die na 60 ronden André Klompmaker klopte die wel nog Gelders kampioen werd. René van der Meulen en Koeno Mulder haalde het Overijsselse zilver en brons op, voor Gelderland ging het overige eremetaal naar Harrie Klein Gebbink en Henri Heijltjes.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Heren
Uitslag Dames