Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sponsoren De Haan Westerhoff en Power-play stoppen

Sponsoren De Haan Westerhoff en Power-play stoppen

geplaatst donderdag 5 januari 2012 om 19:03:50 op Schaatspeloton.nl

Crispijn Ariëns (DHW Power-play) als klassementsleider in actie in de Oranje leiderstrui.

Crispijn Ariëns (DHW Power-play) als klassementsleider in actie in de Oranje leiderstrui. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Haan Westerhoff en Power-play stoppen na dit seizoen als sponsoren in het marathonschaatsen. De bedrijven die voor dit seizoen samenkwamen in de formatie van DHW Power-play zijn respectievelijk zeven en tien jaar sponsor geweest. De formatie van ploegleider Bram Sikma heeft met Crispijn Ariëns de leider in de KPN Marathon Cup in de gelederen en was dit seizoen met Jouke Hoogeveen goed voor een dagzege.

"Na een jaar van uitstekende samenwerking en ondanks een paar mooie sportieve successen, is de knoop toch definitief doorgehakt" aldus de formaties in het bericht. Verwijzend naar het stoppen van beide sponsoren na dit winterseizoen. "Ieder voor zich motiverende redenen."

Al in een eerder stadium heeft trainer Bram Sikma bij beide sponsoren en de rijders aangekondigd dat hij aan het einde van dit seizoen, na een mooie en vruchtbare samenwerking van drie jaren als trainer, een sabbatical jaar gaat inlassen. Power-play had afgelopen zomer al bekend gemaakt om als sponsor met het skeeleren te stoppen en neemt nu ook deze stap in het marathonschaatsen. Men laat weten dat e in dit bedrijf een grote onvrede over het beleid van de KNSB heerst. Dit schaatsseizoen kwam daar een nieuw conflict omtrent de sponsoruitingen op de leiderspakken tijdens de huldigingen bij. Er wordt in KPN kleding gehuldigd, terwijl de sponsoren verre weg de grootste financiële bijdrage voor het marathonschaatsen leveren. DHW Power-play heeft met Crispijn Ariëns de leider in de KPN Marathon cup in de gelederen en ook in de Eerste Divisieformatie van de ploeg droeg Ruurd Dijkstra enige wedstrijden het Oranje leiderspak.

Voor beide sponsoren, die jarenlang garant stonden voor een groep getalenteerde rijders, die hun beste prestaties nog moeten behalen in de komende jaren, was het een moeilijk maar weloverwogen besluit. Er is bewust voor gekozen om dit besluit vroegtijdig aan de rijders bekend te maken, zodat ze in alle rust een nieuwe ploeg kunnen vinden die bij de persoonlijke ambities past en die hun verdere ontwikkeling positief beïnvloedt.