Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van der Wal wint ook in 2012, Reitsma eindwinnares KPN Super Prestige

Van der Wal wint ook in 2012, Reitsma eindwinnares KPN Super Prestige

geplaatst zondag 1 januari 2012 om 13:45:37 op Schaatspeloton.nl

Foske Tamar van der Wal is rechts op weg naar de eerste zege van het nieuwe jaar. (bron: Schaatspeloton.nl)

Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) heeft haar zegereeks ook in het nieuwe jaar voortgezet. Van der Wal was in Biddinghuizen bij de traditionele nieuwjaarsmarathon het snelst in de massasprint voor Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) en Anniek ter Haar (Team Telstar Megastores). De nieuwjaarsmarathon was de finale van de KPN Super Prestige waar Mireille Reitsma (MKBasics.nl) haar voorsprong niet meer weg gaf en eindwinnares werd.

Mireille Reitsma begon de finale met een voorsprong van 51 seconden op nummer drie in het klassement Lisanne Soemanta (Beteropenhaardhout.nl). Reitsma's ploeggenote Erna Last-Kijk in de Vegte (MKBasics.nl), de nummer twee in het klassement, kiest er traditioneel voor op zondag niet te rijden en was deze nieuwjaarsdag dan ook niet in Biddinghuizen op het ijs. Het ijs wat duidelijk te lijden had onder de hoge temperaturen, eigenlijk mag het een wonder heten dat een baan die ooit als vroegnatuurijsbaan werd aangekondigd met temperaturen boven de 10 graden nog ijs kan verzorgen. Soemanta kon door pech ook geen vuist maken. De Haarlemse kwam ten val en kon door beschadigde schaatsen de wedstrijd niet voltooien. Met de nummer twee en drie uit het klassement weg en het ijs niet van dien aard dat er veel gedaan kon worden was Reitsma in het hard van het peloton al zeker van de eindwinst toen die ging sprinten. In deze sprint toonde Foske Tamar van der Wal zich het snelst. Van der Wal ging in de eerste wedstrijd van 2012 verder met waar ze in 2011 mee was geƫindigd, winnen. Achter Van der Wal pakte Mariska Huisman de tweede plaats, Anniek ter Haar werd derde. In het Algemene Klassement pakte Reitsma dus de eindzege, Anniek ter Haar plaatste zich op 50 seconden als tweede, Yvonne Spigt (Beteropenhaardhout.nl) mocht als derde naar het eindpodium.