Schaatspeloton.nl - Nieuws - Spaargaren weg bij Romex Restate

Spaargaren weg bij Romex Restate

geplaatst vrijdag 30 december 2011 om 22:30:05 op Schaatspeloton.nl

Sjors Spaargaren in de aanval tijdens het Eerste Divisie-NK.

Sjors Spaargaren in de aanval tijdens het Eerste Divisie-NK. (bron: Schaatspeloton.nl)

Sjors Spaargaren (Romex Restate) zal het schaatsseizoen afmaken in een neutraal pak. Dat besluit heeft hij genomen na het NK Marathon waar hij door Romex Restateploeggenoten werd teruggehaald vanuit een kansrijke positie. Eerder was na een conflict contractueel afgesproken dat Spaargaren voor eigen kansen mag rijden. "Niet alleen mij maar ook mijn vluchtgenoten is een medaille door de neus geboord door een conflict binnen de ploeg, daar voel ik mij schuldig over" aldus Spaargaren.

Al vroeg in het seizoen ontstonden er strubbelingen tussen Sjors Spaargaren en zijn ploeggenoten en directe begeleiding waar Paul van de Ven in het voorseizoen als ploegleider vervangen werd door Marcel van Marsbergen. Spaargaren betiteld het gedrag binnen de ploeg als onprofessioneel en beschrijft weinig verheffende omgangsvormen. De 24-jarige Kudelstaarter miste in de koers ook de mogelijkheden voor zijn eigen klassement te rijden. De begeleiding koos voor de sprint van Kevin Regelink, waardoor Spaargaren niet de mogelijkheid kreeg om te presteren terwijl hij hier wel op werd aangesproken.

Rond de KPN Marathon Cupwedstrijd in Breda werd Sjors Spaargaren aangesproken over het feit dat hij uit de ploeg zou zijn gezet. Spaargaren verwees dit naar het rijk der fabelen maar kreeg voor de nationale Eerste Divisiewedstrijd in Biddinghuizen te horen dat hij inderdaad niet meer welkom was bij de formatie van Romex Restate.

Daaropvolgend hebben de overkoepelende stichting Sportpromotie West-Nederland, waar naast de Romex Restate ploeg ook de Top Divisieformatie van Payroll Group onder valt, en Sjors Spaargaren vlak voor de kerstdagen een aanvullend contract opgesteld en ondertekend waarin afgesproken wordt dat de partijen na het seizoen uiteen gaan en waarin de zaken voor het lopende seizoen werden afgehandeld. Spaargaren zou als onafhankelijke schaatser binnen de stichting, in het pak van Romex Restate blijven rijden maar niet meer deel uitmaken van deze ploeg en voor eigen kansen mogen rijden. Daarbij verbond Spaargaren zich in het contract, dat in handen is van Schaatspeloton.nl, eraan niet tegen de Romex Restateploeg te rijden.

In verband met dit contract reed Spaargaren het NK in het Romex Restatepak aannemend dat er na de contractuele afspraken niet tegen hem gekoerst zou worden door de Romex Restateploeg waarvan hij het pak nog droeg. De rijder geeft aan erg in de maag te zitten met de situatie zoals die op het NK is ontstaan waarin Spaargaren samen met vluchtgenoten Sjoerd den Hertog en Engbert de Vegt vanuit kansrijke positie om een ronde voorsprong te pakken werd teruggepakt door de formatie van Romex Restate. "Niet alleen mij is een medaille door de neus geboord", aldus Sjors Spaargaren. "Ik voel met schuldig tegenover de andere die ook een kans hadden Nederlands Kampioen te worden". Op de vraag of hij de komende wedstrijden nog de het pak van Romex Restate zal dragen is Spaargaren helder. "Ik heb gisteravond in Enschede nog in dat pak gereden, maar een neutraal pak is inmiddels besteld".

Overigens pakte de sprinter van Romex Restate, Kevin Regelink, in deze wedstrijd in de eindsprint de bronzen medaille. Ploegleider Marcel van Marsbergen is om een reactie gevraagd. Hij wenst niets extra's toe te voegen en verwijst hierbij naar een communiqué wat voorafgaande aan het NK verstuurd is aan de KNSB: "In goed overleg tussen de Stichting Sportpromotie West Nederland en Sjors Spaargaren van de Romex Restate schaatsploeg is afgesproken dat Sjors Spaargaren gedurende de rest van het schaatsseizoen 2011-2012 voor eigen kansen mag rijden. Met wederzijdse instemming is besloten dat Sjors Spaargaren als zelfstandige schaatser, rijdend in het Romex Restate schaatspak, de rest van het seizoen zal afmaken."

Bekijk ook:

Sjors Spaargaren
Sjaak Schipper Kampioen na tragedie in drie bedrijven (28 december 2011)