Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erik Valent weer uit ziekenhuis na complexe bovenarmbreuk

Erik Valent weer uit ziekenhuis na complexe bovenarmbreuk

geplaatst vrijdag 30 december 2011 om 16:11:35 op Schaatspeloton.nl

Erik Valent is gevallen in de finale van het NK, op de achtergrond manen de snel toegesnelde EHBO'ers het peloton tot voorzichtigheid.

Erik Valent is gevallen in de finale van het NK, op de achtergrond manen de snel toegesnelde EHBO'ers het peloton tot voorzichtigheid. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na een geslaagde operatie is Erik Valent (Haven van Amsterdam/SKITS) vanmiddag uit het ziekenhuis in Heerenveen ontslagen. Valent kwam woensdag tijdens de finale van het NK marathonschaatsen zwaar ten val en liep daarbij een complexe breuk in zijn bovenarm op, ook raakt zijn schouder uit de kom. Bij de operatie is de bovenarm met een pin vastgezet. Valent zal in elk geval 6 weken rust moeten houden.

Erik Valent viel woensdag in de finale die eerder al geneutraliseerd en herstart was vanwege valpartijen. Bij de val in de voorlaatste rond kwam Valent hard terecht waarbij in eerste instantie een schouder uit de kom leek te zijn geraakt maar waar hij dus ook een complexe breuk aan de bovenarm opliep. Na de val is de 23-jarige Amstelvener direct overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen waar hij donderdag is geopereerd. In een anderhalf uur durende operatie is er een pin in mijn bovenarm van de tweedejaars Eerste Divisierijdergezet. De pin is met 5 schroeven vast gemaakt in het bot. De kop van mijn bovenarm was complex gebroken en mijn schouder was uit de kom geraakt tijdens de val.

"De operatie is goed gegaan. Nu gaat het gelukkig wel weer goed, maar ik ben vooral moe en het is natuurlijk nog pijnlijk. Het herstel zal nog wel even duren, in ieder geval moet ik 6 weken rust houden." aldus de onfortuinlijke Valent.

Bekijk ook:

Erik Valent