Schaatspeloton.nl - Nieuws - HSB Totaal gaat helm dragen

HSB Totaal gaat helm dragen

geplaatst donderdag 6 december 2007 om 12:42:00 op Schaatspeloton.nl

Sanne Halma en Ankie Ytsma trainden al met de Smartcap op.

Sanne Halma en Ankie Ytsma trainden al met de Smartcap op. (bron: AWE Fotografie)

Het afgelopen weken weinig gelukkige HSB Totaalteam gaat er vanaf zaterdag in elk geval alles aan doen om hoofdletsel te voorkomen. Het damesteam, dat afgelopen week Lucy Hutten-Witteman door zwangerschap en Marja van der Werf door de ziekte van Pfeiffer zag afhaken, zal de eerste ploeg in het peloton zijn die de zogenaamde Smartcap als bescherming gaat dragen.

De HSB Totaal ploeg reageerde een aantal weken geleden op een open uitnodiging van Smartcap gericht, aan alle landelijke Marathonploegen; immers (hoofd)bescherming is al jaren een punt van discussie bij het marathonschaatsen. Team manager Andre Weening van de HSB Totaalploeg is ervan overtuigd dat met het dragen van de Smartcap een bijdrage wordt geleverd aan het vergroten van de veiligheid op het ijs.

Tot nu toe beperkt het zich meestal tot het - verplicht – dragen van scheenbeschermers. Ook enkelbeschermers worden steeds meer gemeengoed. Bescherming van het hoofd – het meest kwetsbare deel van het lichaam – komt alleen ter sprake al er een ongeval is geweest. Dat de risico's niet gering zijn heeft iedereen weer kunnen zien bij de valpartij in het Dames Peloton in Eindhoven afgelopen zondag.

Team manager Andre Weening, trainer Johan Zonderland en de beide rijdsters Sanne Halma en Ankie Ytsma zullen ook aanwezig zijn bij de perspresentatie van Smartcap op FlevOncice op 12 december a.s in Biddinghuizen.