Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rudi Groenendal behaalt Nationale Mastertitel

Rudi Groenendal behaalt Nationale Mastertitel

geplaatst woensdag 28 december 2011 om 19:28:04 op Schaatspeloton.nl

Rudi Groenendal kan juichen hij is de nieuwe Masterkampioen van Nederland, John van Dijk weet dat hij geklopt is.

Rudi Groenendal kan juichen hij is de nieuwe Masterkampioen van Nederland, John van Dijk weet dat hij geklopt is. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen voor Masters is gewonnen door Rudi Groenendal (Team Selecteq). Groenendal voegde zich als een van de laatste bij een kopgroep die in de finale een ronde voorsprong nam en won de sprint van deze kopgroep. Achter Groenendal legde John van Dijk beslag op het zilver, Arjan Bakker sprintte naar de bronzen plak.

Het kampioenschap bij de Masters werd geopend met een gedurfde aanval van Arjan Bakker. De Gouwenaar ontsnapte solo en bleef rondenlang voor het peloton uit rijden. Op het maximum van zijn aanval keek Bakker zelfs in de staart van het peloton maar het gat was nog net te groot om dit huzarenstukje af te maken. Bakker viel terug in het peloton waarna er volop aanvallen te bespeuren waren. De aanval die uiteindelijk de beslissing bracht was er een die in de slotfase ontstond. Een grote groep ging rond. Favoriet Rudi Groenendal (Team Selecteq) maakte geen onderdeel uit van deze groep maar sloot, mede door opofferend knechtenwerk van ploeggenoten, alsnog op het laatste moment aan bij het peloton waardoor ook hij zich in de finale kon gaan mengen. In de 5 finale ronden kwam geen aanval weg en het was uiteindelijk John van Dijk die de sprint aan ging. De Lansmeerder kwam als eerste uit de laatste bocht maar moest in de laatste 100 meter zijn meerdere erkennen in Rudi Groenendal die het rood-wit-blauw opeiste. Achter Groenendal behaalde Van Dijk het zilver, de vroege aanvaller Arjan Bakker was mee met de beslissende ontsnapping en werd beloond met brons.

Bekijk ook:

Foto's
Uitslag