Schaatspeloton.nl - Nieuws - Overijssel/Gelderland verhuist kampioenschap naar vrijdag voor landelijke rijders

Overijssel/Gelderland verhuist kampioenschap naar vrijdag voor landelijke rijders

geplaatst zaterdag 24 december 2011 om 19:15:40 op Schaatspeloton.nl

De gecombineerde Gewestelijke Kampioenschappen van Overijssel en Gelderland vinden dit jaar op vrijdag 6 januari plaats in Dronten. De organisatie heeft besloten de kampioenschappen dit jaar op een vrijdag te houden om meer landelijke marathonschaatsers uit de gewesten aan de start te krijgen. In Dronten rijden de Dames 40 ronden, de Heren strijden over 65 ronden en de Masters leggen 60 ronden af.

Sinds jaar en dag strijden de gewesten Overijssel en Gelderland vanwege de afwezigheid van een 400meterbaan in Gelderland in een gezamenlijk gewestelijk kampioenschap. De laatste jaren vind dit kampioenschap op een zondag plaats maar landelijke rijders die vaak de avond daaraan voorafgaand in de landelijke competitie hadden gestreden lieten meer dan eens de gewestelijke titelstrijd lopen. Dit jaar heeft Overijssel/Gelderland besloten de kampioenschappen op vrijdag 6 januari te laten plaatsvinden.

Programma:

Jeugd:

17.30 uur meisjes+ jongens pupillen C (5 ronden)
17.40 uur meisjes+ jongens pupillen B (6 ronden)
17.50 uur meisjes + jongens pupillen A (8 ronden)
18.05 uur dames junioren C (10 ronden)
18.20 uur heren junioren C (12 ronden)
Dweil (uitdelen prijzen pupillen)
18.40 uur dames junioren B (14 ronden)
19.00 uur heren junioren B (18 ronden)
Dweil (uitdelen prijzen junioren)

Senioren:
19.30 uur Dames (40 ronden)
(uitdelen prijzen)
20.10 uur Heren (A, 1e div, C) (65 ronden)
(uitdelen prijzen)
Dweil
21.05 uur Masters (60 ronden)
(uitdelen prijzen)

Info voor GK jeugd:
- Deelname staat open voor rijders/-sters, die wonen binnen het geografisch gebied van de gewesten Gelderland of Overijssel en/of moeten lid zijn van een vereniging binnen een van deze gewesten. Bovendien mag men dit seizoen niet aan een GK marathon van een ander gewest hebben deelgenomen.
Het gebied van het Gewest Gelderland omvat de provincie Gelderland, de gemeenten Rhenen en Veenendaal (prov. Utrecht) en de gemeenten Lelystad, Zeewolde en Dronten (prov. Flevoland).
Het gebied van het Gewest Overijssel omvat de provincie Overijssel en de gemeente Noordoostpolder (prov. Flevoland).
- De kampioenen van de Gewesten Gelderland en Overijssel bij de pupillen A/B en Junioren B/C plaatsen zich rechtstreeks voor het NK marathon jeugd op 25 februari 2012 te Den Haag.
- Een licentie met marathonoormerk is verplicht
- Deelnemers aan de Leisure World Jeugd Oost rijden met het beennummer van deze competitie en kunnen zich aan de baan aanmelden, minimaal 30 minuten vóór de geplande starttijd van de categorie.
- Anderen dienen zich bij voorkeur aan te melden per email via g.vanvilsteren@xmsnet.nl (ovv. naam, adres, woonplaats, categorie, wedstrijdnummer), uiterlijk donderdag 5 januari 2012. Aanmelden aan de baan kan ook, maar dan moet dat minimaal een uur voor de geplande starttijd van de categorie gebeuren.
- De ronding van de achterzijde (ronding muntstuk € 0,10) van de schaatsijzers zal steekproefsgewijs worden gecontroleerd. Degenen waarvan de schaatsen worden afgekeurd mogen niet starten.
- Het dragen van handschoenen, beenbeschermers en enkelbescherming is verplicht.

Info voor GK senioren
- Deelname staat open voor rijders/-sters, die wonen binnen het geografisch gebied van de gewesten Gelderland of Overijssel en/of moeten lid zijn van een vereniging binnen een van deze gewesten. Bovendien mag men dit seizoen niet aan een GK marathon van een ander gewest hebben deelgenomen.
- Het rijden met een goed werkende transponder is verplicht (op straffe van startverbod).
- Deelnemers aan de Leisure World Regio Oost rijden met het beennummer van deze competitie en kunnen zich aan de baan aanmelden, minimaal 30 minuten vóór de geplande starttijd van de categorie.
- Anderen dienen zich bij voorkeur aan te melden per email via g.vanvilsteren@xmsnet.nl (ovv. naam, adres, woonplaats, categorie, wedstrijdnummer, transpondercode, beennummer dat men wil dragen), uiterlijk donderdag 5 januari 2012. Aanmelden aan de baan kan ook, maar dan moet dat minimaal één uur voor de geplande starttijd van de categorie gebeuren.