Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbel voor Montepellier in Lake Placid

Dubbel voor Montepellier in Lake Placid

geplaatst dinsdag 20 december 2011 om 23:17:19 op Schaatspeloton.nl

Constant Montpellier heeft afgelopen weekend in Lake Placid de derde en vierde wedstrijd in de MSI Series gewonnen. De 40-jarige Canadees, die eerder in Québec al een wedstrijd won, klopte op de Olympische ijsbaan van de New Yorkse wintersportplaats zowel op zaterdag als zondag Glenn Corso. Bij de Dames won Suzanne Dionne de zaterdagwedstrijd en was Kathy Feinberg op zondag het snelst.

Het was voor de ijsmeester van de ijsbaan waar in 1932 en 1980 de Olympische Winterspelen werden gehouden door de tot nu toe warme Noord-Amerikaanse winter een uitdaging om op tijd een goede ijsvloer klaar te hebben voor het bezoek van het MSI Seriespeloton. Terwijl de baan nog niet voor het gewone schaatspubliek werd opengesteld werd op de zaterdag een wedstrijd over 25 kilometer verreden. Constant Montepellier won de wedstrijd over 64 ronden. Montpellier klopte op de meet thuisrijder Glenn Corso in een direct sprintduel. De Mexicaan Sergio Almeralla moest in de laatste ronde bij zijn vluchtmaten lossen en moest zo genoegen nemen met de derde plaats. Suzanne Dionne won bij de Dames de sprint van Kathy Feinberg, Carole Moore bezette de derde plek.

Op de zondag liet Constant Montpellier na 40 kilometer in de laatste ronde Glenn corso achter zich. De inwoner van Saint-Lazare reed Croso op een honderd meter achterstand. Nathan Feinberg completeerde het podium. Kathy Feinberg won bij de Dames. In een spannende sprint klopte de Amerikaanse haar landgenote Carol Moore en de Canadese Catherine Kwiecien.

Bekijk ook:

Uitslag Dames 40 km
Uitslag Heren 40 km
Uitslag Dames 25 km
Uitslag Heren 25 km