Schaatspeloton.nl - Nieuws - De Uithof start samenwerking Stichting Hartekind

De Uithof start samenwerking Stichting Hartekind

geplaatst maandag 12 december 2011 om 21:18:44 op Schaatspeloton.nl

Schaatscentrum De Uithof en de Stichting Hartekind gaan samenwerken. Stichting Hartekind zet zich in voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Met de samenwerking tussen de ijsbaan, de schaatsploeg en het goede doel streeft men de naamsbekendheid van de stichting te vergroten en fondsenwerving te stimuleren om voor zoveel mogelijk kinderen met een aangeboren hartafwijking de kwaliteit van leven te verbeteren.

Het schaatscentrum en de marathonploeg waren reeds aan het nadenken over een invulling van hun maatschappelijke betrokkenheid toen de Stichting Hartekind zich daar meldde met het verzoek om tot een samenwerking te komen. De stichting Hartekind was op zoek naar een platform in de sport nadat uit onderzoek was gebleken dat sporten ook voor kinderen met een aangeboren hartafwijking van bijzonder groot belang is.

Doordat deze groep hartpatiënten bij de Nederlandse Hartstichting tussen de spreekwoordelijke "wal en het schip" was geraakt is het noodzakelijk geworden zelf belangrijke zaken ter hand te nemen. Hiervoor werd de Stichting Hartekind in het leven geroepen.

Toevalligerwijs bleek Bert van Buren, rijder in het Team van de Uithof, in zijn naaste familie te maken te hebben met een kind met een aangeboren hartafwijking. Bert van Buren kon de partijen haarfijn uitleggen wat zoiets betekent voor het kind zelf en de familie er omheen, een extra stimulans om met elkaar in zee te willen gaan. "Wij gaan met Hartekind schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk op 27 januari 2012. Met deze actie willen wij 50.000 euro aan sponsorgeld bij elkaar schaatsen voor onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen. Onderzoek dat zo broodnodig is!", meldt Tjerk Suurenbroek voorzitter van de stichting.

Over Stichting Hartekind
Jaarlijks worden er ongeveer 1300 kinderen geboren met een hartafwijking ( 1 op de 150 baby's). Deze ‘Hartekinderen' blijven levenslang geconfronteerd met hun ziekte, omdat deze steeds opnieuw en in verschillende gedaantes de kop op kan steken. Denk daarbij aan hartoperaties, lange ziekenhuisopnames, hartritmestoornissen en niet te vergeten de dagelijkse beperkingen en ongemakken.

Kind zijn, Hart nodig!
Stichting Hartekind zet zich in voor ALLE Hartekinderen. Zij lopen voortdurend aan tegen dingen die hun vriendjes/vriendinnetjes gewoon mogen en kunnen, maar zij niet. Wij willen dat deze kinderen ‘gewoon kind' kunnen zijn, met als motto "Kind zijn, hart nodig!". De doelstellingen van de stichting zijn het bieden van betere medische kansen voor Hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse situatie vandeze Hartekinderen waarbij de kwaliteit van leven centraal staat.

Om het doel van de samenwerking invulling te geven zal de marathonploeg van Schaatscentrum de Uithof/Hartekind, de rijders die voor het goede doel op de Weissensee gaan schaatsen begeleiden. Dit gebeurt in de vorm van een clinic op 11 januari 2012 op Schaatscentrum de Uithof waarin voornamelijk aandacht zal worden besteed aan de schaatstechniek.  Daarnaast geven schaatsers en ervaringsdeskundigen van de ploeg uitleg over de tocht, kleding, voeding en indeling van de race.

Tevens mogen de schaatsers die voor Hartekind op de Weissensee gaan schaatsen, tot 27 januari elke week een keer gratis trainen op de 400 meter schaatsbaan van Schaatscentrum De Uithof.

Een ieder die zich wil opgeven om op de Weissensee mee te schaatsen voor de Stichting Hartekind kan zich daarvoor opgeven via info@hartekind.nl en telefonisch via 08880063610