Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geen disciplinaire acties tegen Anema na excuses

Geen disciplinaire acties tegen Anema na excuses

geplaatst donderdag 8 december 2011 om 18:44:34 op Schaatspeloton.nl

Jillert Anema heeft tegen de KNSB zijn excuses aangeboden voor uitlatingen eerdere deze week tegen de schaatsbond. De KNSB ziet daarom af van disciplinaire maatregelen. De ploegleider van het BAM-Univé Schaatsteam kwam eerder deze week in opspraak toen hij het beleid van de KNSB vergeleek met fascisme. Anema neemt nu afstand van de uitspraak die hij deed vanwege het niet afstemmen van de langebaan en marathonkalenders door de KNSB.

Op Schaatsen.nl laat de ploegleider weten "Ik heb een woord gebruikt dat emotionele gevolgen heeft en personen raakt. Dit is niet mijn bedoeling geweest en ook niet de intentie van mijn kritiek. Ik had dat betreffende woord niet moeten gebruiken en biedt oprechte excuses aan voor het gebruik van die uitdrukking.". Bondsvoorzitter Doekle Terpstra trekt de uitspraak in een breder kader. "Er werd in dat artikel een ethische grens overschreden, die in de sport en in Nederland in het algemeen niet getolereerd kan en mag worden", aldus Terpstra op de website van de schaatsbond "Juist deze week is er in Nederland een stevig gesprek over verruwing in de sport en trainers hebben hier hoe je het wendt of keert hun verantwoordelijkheid te nemen. Ze dienen als voorbeeld voor onze jongeren en de sporters die hen zijn toevertrouwd."

De KNSB accepteert de excuses en zal op korte termijn met Stichting Groenoranje en de succescoach een een overleg hebben over het incident en het inhoudelijke commentaar van Anema.