Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-punten voor Ralf Zwitser en Foske Tamar van der Wal

DvG-punten voor Ralf Zwitser en Foske Tamar van der Wal

geplaatst zondag 4 december 2011 om 09:41:27 op Schaatspeloton.nl

In Assen hebben de Dick van Gangelen Trofeejuryleden Lex Cazemier en Peter de Vries de maximale vijf jurypunten toegekend aan Ralf Zwitser (Wadro) en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie). Het juryduo zag in deze twee rijders de rijders van de dag in de achtste KPN Marathon Cup. Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) blijft de tussenstand leiden, Foske Tamar van der Wal bouwt de leiding uit.

Jury: Lex Casemier en Peter de Vries

Juryrapporten

HEREN:
Terwijl in Heerenveen drie mannen van BAM op het podium stonden na de tien kilometer bij de Wereldbeker, verscheen alleen Willem Hut in Assen voor de start van de marathon. Geen dominante rol deze keer dus voor BAM, maar niettemin een prachtige wedstrijd met dertig ronden voor het einde een kopgroep van  die een ronde voorsprong nam en waarvan uiteindelijk Frank Vreugenhil de winnaar van de wedstrijd werd. De beste papieren leken in de slotfase voor Geert Plender te zijn, maar die ging in de laatste meters in de fout, verloor de eindsprint en werd zelfs teruggezet naar de vijfde plaats. De DVG-jury had het in deze enerverende wedstirijd lastig met het verdelen van de punten, omdat zeker zeven of acht rijders ervoor in aanmerking kwamen. De viijf punten gingen na veel wikken en wegen naar Ralf Zwitser, drie waren er voor Sander Kingma en het laatste punt kwam op naam van Karlo Timmerman.

DAMES:
Foske Tamar van der Wal mistte dan wel de zege in de achtste editie van de KPN Marathoncup, ze kreeg niettemin de maximale punten van de DVG-jury. Zij draagt het gewicht van de koers en bepaalt het wedstrijdbeeld met louter kwaliteit. Ze neemt initiatieven, gaat lang op kop en schuwt het zware werk niet. Sandra 't Hart kreeg de punten vanwege haar splijtende demarrages, die levensgevaarlijk zijn omdat zij vooral niet te veel ruimte moet krijgen. Elma de Vires, nog lang niet op haar oude niveau, verdiende toch het laatste punt. Samen met Janneke Ensing, die getuigt van een scherp koersinzicht, is ze in een wedstrijd toch nog altijd een bepalende rijdster.

PLOEGEN:
Bij afwezigheid van de BAM-ploeg, waarvan alleen Willem Hut was gestart, ging het om de DVG-punten deze keer tussen de teams van HMS Powerplay en Van Werven. Ze deden in de beoordeling niet voor elkaar onder, maar de jury liet de doorslag geven dat Van Werven tenslotte wèl en DHW Powerplay niet in de beslissende kopgroep vertegenwoordigd was.
Ook bij de dames was het deze keer niet MK Basics dat naar het oordeel van de jury het alles overheersende team was. Ook nu weer reed de ploeg een sterke koers, maar het was vooral het team van Mariska Huisman, Beteropenhaardhout.nl, dat de aandacht op zich vestigde en vooral het sublieme rijden daarin van Lisanne Soemanta, die Mariska tenslotte uistekend lanceerde voor de eindsprint.

Juryuitslag Heren:
1. Ralf Zwitser (5ptn)
2. Sander Kingma (3ptn)
3. Karlo Timmerman (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Frank Vreugdenhil (5ptn)
2. Joost Juffermans (3ptn)
3. Ralf Zwitser (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Foske Tamar v.d. Wal (5ptn)
2. Sandra ‘t Hart (3ptn)
3. Elma de Vries (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Mariska Huisman (5ptn)
2. Foske Tamar v.d. Wal (3ptn)
3. Maria Sterk (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: Van Werven (5ptn)
Dames: Beteropenhaardhout.nl (5ptn)