Schaatspeloton.nl - Nieuws - Joost Vink en Yvonne Spigt kampioen in Noord-Holland/Utrecht

Joost Vink en Yvonne Spigt kampioen in Noord-Holland/Utrecht

geplaatst woensdag 30 november 2011 om 22:30:17 op Schaatspeloton.nl

In Amsterdam hebben Joost Vink (Payroll Group) en Yvonne Spigt (Beteropenhaardhout.nl) het kampioenschap van het gewest Noord-Holland/Utrecht gewonnen. Vink was na 100 ronden het snelst van een kopgroep van acht daarbij Yoeri Lissenberg (Husqvarna-Gardena) en Sjaak Schipper (Wadro) achter zich houdend. Spigt zag zich op het podium vergezeld door haar ploeggenotes Mariska Huisman en Lisanne Soemanta (beiden Beteropenhaardhout.nl).

Bij de Heren rijden de rijders in Noord-Holland/Utrecht met 100 ronden altijd het langste gewestelijke kampioenschap van Nederland. Ook aan het deelnemersveld in Amsterdam viel weinig af te dingen. Het bijna volledig uit landelijke rijders bestaande peloton zag een kopgroep van acht man rond gaan. Hiervan toonde Joost Vink zich vervolgens het snelst. Yoeri Lissenberg moest genoegen nemen met zilver, Eerste Divisierijder Sjaak Schipper behaalde de bronzen plak. Oud-landelijke rijder Andrès Landman was als enige niet landelijke rijder vertegenwoordigd in de kopgroep maar moest in de finale afhaken.

Bij de Dames beheerste de rijdsters van Beteropenhaardhout.nl de uitslag. Het volledige podium werd bezet door de vrouwen in het zwart-oranje. De titel ging naar Yvonne Spigt die Mariska Huisman met een zilveren en Lisanne Soemanta met een bronzen plak naast zich zag op het podium. Petra van Bergeijk was op de tiende plaats de beste regionale rijdster.

John van Dijk behaalde de gewestelijke titel bij de Masters. De rijder uit Landsmeer was na 60 ronden te sterk voor Sjaak Botman en Arnold Gaasenbeek.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag Heren