Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiocompetities in volle gang

Regiocompetities in volle gang

geplaatst dinsdag 29 november 2011 om 16:19:23 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen weekend is in alle drie de regiocompetities een wedstrijd verreden. Zondag wonnen Leon de Groot, Kristine Wijdenes (Steigerplank.com) en Arjan Bakker in Haarlem de vijfde wedstrijd in het 6-Banentoernooi, in Enschede waren Jos Bouw, Carolien Hunneman en Rudi Groenendal het sterkst van het Noord-Oost Competitiepeloton. Op vrijdag was het kleinste regiopeloton al in Breda actief voor de Regiocompetitie Zuid, daar wonnen Gijs Nieuwkoop, Imke Vormeer en Arnold Stam.

In Haarlem won Leon de Groot in de C Divisie door na 50 ronden sneller te finishen dan Swen Faber en Erik-Jan Kooiman. Klassementsleider Evert Hoolwerf finishte pas als vijfde maar behield de leiding in het klassement. Stefan Wolffenbuttel die vierde werd nadert Hoolwerf wel tot op 1,2 punt. Bij de Dames behaalde Kristine Wijdenes (Steigerplank.com) een dubbelslag. Door de zege voor Eva Buurman en Ellen de Waard lost Wijdens de afwezige Kelly Schouten af als leidster in het 6-Banentoernooi. Bij de Masters ging een groep van 17 rijders rond. In de finale toonde Arjan Bakker zich het sterkst. Hij finishte samen met Stan Nelissen voor de achtervolgende groep waar Sjaak Botman derde werd.

In de Noord-Oost Competitie ging de zege in de C Divisie naar Jos Bouw, die samen met vijf andere rijders een ronde voorsprong had gepakt op het peloton. De 19-jarige Bouw was in Enschede te sterk voor Auke van der Graaf (4Perform) en Erik Veldhuijsen (Meubelmakerijmark.nl) die tweede en derde werden. Arjan Kramer finishte in het peloton als tiende maar nam de leiding in het klassement over van Johannes de Groot. Bij de Dames was Carolien Hunneman het sterkst. Hunneman klopte na 40 ronden Hilde Marije Dijkstra en Lisette Hoekstra. Rudi Groenendal (Team Selecteq), donderdag nog winnaar van de landelijke Kwintus Nova Trophy, won in de Enschede de Masterwedstrijd. Klassemenstleider Groenendal was na 50 ronden het sterkst van een kopgroep van 10, Sjouke Hellinga en Harry Schut (Team Selecteq) werden twee en drie.

Bekijk ook:

Uitslag Regiocompetitie Zuid Masters
Uitslag Regiocompetitie Zuid Dames
Uitslag Regiocompetitie Zuid C Divisie
Uitslag 6-Banentoernooi Masters
Uitslag 6-Banentoernooi Dames
Uitslag 6-Banentoernooi C Divisie
Uitslag Noord-Oost Competitie Masters
Uitslag Noord-Oost Competitie Dames
Uitslag Noord-Oost Competitie C Divisie