Schaatspeloton.nl - Nieuws - Koppel Regelink/Nijgh wint Nico Waterman Trofee

Koppel Regelink/Nijgh wint Nico Waterman Trofee

geplaatst maandag 21 november 2011 om 11:41:20 op Schaatspeloton.nl

Kevin Regelink (Romex Restate) en Gerard Nijgh (Payroll Group) hebben zondag de jaarlijkse Amsterdamse koppelwedstrijd de Nico Waterman Trofee gewonnen. Het koppel liet op de Jaap Edenbaan in de afsluitende koppelkoers de winnaars van vorig jaar het koppel Luis Veen (Haven van Amsterdam/SKITS)/Yoeri Lissenberg (Husqvarna-Gardena) achter zich. Het koppel Kevin Floris/Melvin van Zanten (Haven van Amsterdam/SKITS) werd derde in het omnium over drie onderdelen.

De Nico Waterman Trofee is een jaarlijkse wedstrijd waarin koppels een omnium van drie wedstrijden verrijden. De avond begint met een afvalwedstrijd waarin elk duo een deelnemer heeft, gevolgd door verschillende puntenkoersen waarin de andere helft van het duo in actie komt. De beste teams komen daarna in een finale met een koppelkoers in actie waar de winnaar in wordt bepaald. Het koppel Veen/Lissenberg ging als best geplaatst de finale in maar zagen Regelink/Nijgh, die als achtste de eindstrijd in gingen, toch de finale winnen. Floris/Van Zanten waren goed voor de derde plek.

Het eerste dameskoppel Birgit Witte/Daniƫlle Lissenberg-Bekkering (Team Make a Wish) finishte in de kleine finale als tweede en werd hiermee dertiende.

Bekijk ook:

Uitslag