Schaatspeloton.nl - Nieuws - Canadezen Dery, Montpellier en Bédard winnen Marathon de Québec

Canadezen Dery, Montpellier en Bédard winnen Marathon de Québec

geplaatst maandag 21 november 2011 om 10:37:11 op Schaatspeloton.nl

In Québec is afgelopen weekend het Noord-Amerikaanse marathonschaatsseizoen van start gegaan met de traditionele Marathon de Québec. In het Franstalige deel van Canada werd op de zaterdag een wedstrijd over 25 kilometer gereden die gewonnen werd door François Dery en Anika Bédard. Een dag later legde Bédard bij de Dames de meeste rondes af in de 1 uursrace, haar landgenoot Constant Montpellier kwam het verst bij de Heren.

Op de 25 kilometer race was de 18-jarige François Dery in een sprint-a-deux sneller dan Dominique Gravel, op een ronde achterstand finishte Gabriel Girard als derde. Bij de Dames reed Anika Bédard in de slipstream van de Heren naar de zege bij de Dames. Bédard liet de Amerikaanse Kathy Feinberg net achter haar, Suzanne Dionne werd derde.

Op de zondag werd er een duurwedstrijd gereden over 1 uur. Hierin kwam Constant Montpellier met 83 ronden het verst. Jake Maarse werd tweede, Nathan Feinberg derde. Bij de vrouwen kwam opnieuw Anika Bédard het verst. Catherine Kwiecien werd tweede, Genevieve Provencher derde.

Bekijk ook:

Uitslag 25km Dames
Uitslag 25km Heren
Uitslag 1 uursrace Dames
Uitslag 1 uursrace Heren