Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoogeveen en Bekkering Rijders van de Dag in Haarlem

Hoogeveen en Bekkering Rijders van de Dag in Haarlem

geplaatst zondag 20 november 2011 om 17:57:00 op Schaatspeloton.nl

Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) en Daniëlle Lissenberg-Bekkering (Team Make a Wish) zijn na afloop van de zesde wedstrijd in de KPN Marathon Cup zaterdag in Haarlem uitgeroepen tot rijders van de dag. De juryleden van de Dick van Gangelen Trofee, Sonja Koops-Groot en Jos Niesten, gaven aan het tweetal de maximale vijf punten. In het klassement blijven Jorrit Bersma (BAM-Univé Schaatsteam) en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) leiden.

Jury: Sonja Koops-Groot en Jos Niesten

Juryrapporten

HEREN:
Na twee jaar geen marathon in Haarlem waren we weer terug op de ijsbaan Kennemerland. Oud-topschaatsers als Peter Baars en Bert Verduin hadden zich ingezet voor de organisatie en dat was te merken. Heel veel publiek en een geweldige ambiance. Dit enthousiaste publiek kreeg waar voor zijn geld, een zeer levendige koers met veel uitlooppogingen ,die net niet slaagden. Met name Jouke Hoogeveen, Ruud Aerts en Arjan Stroetinga waren de aanvallers. Vooral Jouke Hoogeveen bleef erin geloven om met anderen een ronde te pakken, hij was dan ook aanwezig in diverse kopgroepen en probeerde het ook nog alleen. Uiteindelijk werd de finale een fantastische eindsprint waarbij Arjan Stroetinga veruit de snelste was.

DAMES:
Op de drukbezochte ijsbaan in Haarlem lag in de wedstrijd bij de dames van meet af aan  het tempo hoog en werden veel demarrages geplaatst. Helaas mondde geen van  de uitlooppogingen uit in een definitieve ontsnapping, maar het peloton heeft zeker een mooie en snelle wedstrijd laten zien. De juryleden van de DvG-Trofee hebben vijf punten gegeven aan Daniëlle Bekkering, die zich vanaf het begin profileerde voorin het peloton en regelmatig in de aanval was. Ook in de finale probeerde zij nog te ontsnappen om zo een massasprint te voorkomen. Mireille Reitsma was steevast initiatiefnemer van demarrages. Mariska Huisman viel aan, verdedigde en controleerde.
PLOEGEN:
In het peloton van de dames werd de koers opnieuw op indrukwekkende wijze gedomineerd en gecontroleerd door  het team van MK Basics., waarvan Mireille Reitsma onmiskenbaar de regisseur is en waarin dit seizoen ook Rixt Meijer een opvallende versterking is. Als de mannen van BAM niet in de kopgroep zaten werd er wel voor gezorgd dat deze niet wegkwam. Zat er wel een BAM-rijder in dan moesten anderen het werk doen. Tactisch zeer sterk en een finale om van te dromen. Zo mooi zoals de rijders van BAM de laatste drie ronden in een moordend tempo naar de finish reden en dan 1 en 2 worden.Juryuitslag Heren:
1. Jouke Hoogeveen (5ptn)
2. Ruud Aerts (3ptn)
3. Arjan Stroetinga (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Arjan Stroetinga (5ptn)
2. Christijn Groeneveld (3ptn)
3. Ingmar Berga (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Daniëlle Bekkering (5ptn)
2. Mireille Reitsma (3ptn)
3. Mariska Huisman (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Mariska Huisman (3ptn)
3. Maria Sterk (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM (5ptn)
Dames: MK Basics (5ptn)