Schaatspeloton.nl - Nieuws - In Haarlem weer extra prijzen voor beste Noord-Hollanders

In Haarlem weer extra prijzen voor beste Noord-Hollanders

geplaatst donderdag 17 november 2011 om 19:45:58 op Schaatspeloton.nl

Zaterdag zal bij de KPN Marathon Cup 6 voor schaatsers uit Noord-Holland opnieuw een extra prijs te verdienen zijn. In het kader van het Noord-Hollandse Schaatsweekend zullen de schaatser uit die provincie die het eerste finisht in hun categorie een extra prijs verdienen. Zaterdag keert de Haarlemse ijsbaan Kennemerland na een jaar afwezigheid met de Jan van der Hoorn Schaatssport Marathon weer terug in de KPN Marathon Cup.

Op zaterdag 19 en zondag 20 november zal voor de vierde keer het Noord-Hollands Schaatsweekend plaatsvinden op de vier ijsbanen van Noord-Holland. IJsbaan Haarlem presenteert dit weekend in een vol programma de talloze mogelijkheden die het sportcomplex biedt aan de vele sporters en recreanten. Vele sporten komen aan bod met demonstraties en clinics van toerschaatsen, curling, shorttrack en natuurlijk het langebaanschaatsen. Ook aan de kleinsten is gedacht. Terwijl de ouderen actief zijn bij de clinics kunnen de jonge bezoekers deelnemen aan een ijspretinstuif met onder andere een springkussen, suikerspinspektakel en een klimmuur van maar liefst acht meter hoogte.
 
Highlights in het programma zijn de schaatsclinics van Barbara de Loor, de KPN Marathon Cup en het optreden van Ralf Mackenbach. Op zondag geeft Barbara haar clinics aan een selecte groep deelnemers. Wil je zien hoe Barbara dat aanpakt en wellicht een handtekening bemachtigen, dan kan dat om 12.00  en 14.30 uur.
 
Natuurlijk zijn ook de marathonschaatsers er weer bij. In de strijd om de Jan van der Hoorn Schaatssport Marathon rijden de grote dames en jongens op zaterdag 19 november in Haarlem. Speciaal voor het Noord-Hollands Schaatsweekend worden extra prijzen overhandigd voor de beste Noord-Hollander/se in de topdivisie, dames en 1e divisie. Lisanne Soemanta (Haarlem, vrouwen), Mats Stoltenborg (Hoofddorp, 1e divisie) en Christijn Groeneveld (Heerhugowaard, drievoudig winnaar topdivisie) zijn de titelverdedigers.
 
Absoluut top voor de kinderen is het optreden van  zanger en (ijs)danser Ralf Mackenbach. Op zondag 20 november bezoekt Ralf IJsbaan Haarlem voor een optreden. Hij is te zien op het podium én op het ijs rond 14:00 uur. 
 
Iedereen is welkom om de ijsbaan Haarlem te bezoeken. Tijdens het Noord-Hollands Schaatsweekend gelden de reguliere toegangsprijzen. De activiteiten - aangeboden in samenwerking met de KNSB, Sportservice Noord-Holland, SportConnection, schaatsschool Kras Sport, de baancommissie en de sportverenigingen die gebruik maken van de ijsbaan - zijn geheel gratis. Daarnaast ontvangen de eerste bezoekers op zowel de zaterdag- als de zondagmiddag een leuk aandenken van de initiatiefnemer en hoofdsponsor van het Noord-Hollands Schaatsweekend, de provincie Noord-Holland.
 
Meer informatie met een volledig programma is te vinden op de website www.nhschaatsweekend.nl.