Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bob de Vries wint in Geleen

Bob de Vries wint in Geleen

geplaatst zaterdag 1 december 2007 om 22:26:00 op Schaatspeloton.nl

De negende wedstrijd in de KNSB Cup is in Geleen na een massasprint gewonnen door Bob de Vries (BAM Schaatsteam). Daarmee won de klassementsleider de enige wedstrijd die dit seizoen op het Limburgse ijs wordt gereden. Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Berga (DSB Bank) eindigde tweede en derde. De Dames kwamen vandaag niet in actie omdat zij morgen in Eindhoven aan hun Essent Cup beginnen.

A Divisie
De wedstrijd op de meest zuidelijke baan van Nederland werd er een met een mooie finale. Hierin probeerde verschillende rijders, solo en in groepjes uit de greep van het peloton te komen. De harde wind matte echter de aanvallers af en in de laatste ronde werd de laatste kopgroep bijgehaald en moest gesprint worden om de dagzege. In die massasprint was het Bob de Vries die de zijn derde wedstrijd van het seizoen won en zo de leiding in het KNSB Cupklassement verder verstevigde. Zijn ploeggenoot en in het klassement belangrijkste concurrent Arjan Stroetinga eindigde op de tweede plaats, Ingmar Berga was goed voor de derde plek. In de top-10 waren ook nog de overblijfselen van de ultieme kopgroep te vinden met Ralf Zwitser (Adformatie/Jobnews), René Ruitenberg (Safan/Sportuitslag), Sandor Stuut (InterCarParts/Vlasman) en Sander Kingma (BAM Schaatsteam) op de vijfde tot en met de achtste plaats.

B Divisie
In de B Divisie slaagden de aanvallers er wel in om voor de overwinning te mogen strijden. Met drie succesvolle aanvallen slaagden er in totaal acht rijders in een ronde voorsprong te pakken op het peloton. In de finale sprongen vervolgens Roelof Koops (Schaatsploeg Noord Nederland.nl) en Johan Bakker (Groenehartsport.nl) weg van de andere zes om niet meer bijgehaalde te worden. Van de twee was Johan Bakker vervolgens de sterkste in de strijd om de dagzege waarmee hij zijn tweede zege dit seizoen behaalde. Achter de twee eindigde Thijs Smit op de derde plaats.Rudi Groenendal won opnieuw de sprint van het peloton en behield zo de leiding in het klassement.