Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kooiman en Van der Stelt winnen Haagse 6-Banenwedstrijd

Kooiman en Van der Stelt winnen Haagse 6-Banenwedstrijd

geplaatst zaterdag 5 november 2011 om 08:53:57 op Schaatspeloton.nl

In Den Haag is de tweede wedstrijd in het 6-Banentoernooi gewonnen door Erik-Jan Kooiman (C Divisie), Iris van der Stelt (Dames) en Arjan Bakker (Masters). De 25-jarige Kooiman slaagde er in de C Divisie in solo een ronde voorsprong te pakken op het peloton en zo in zijn eerste marathonwedstrijd onbedreigd naar de zege te schaatsen. Hoolwerf, Schouten en Robijn blijven klassementsleiders.

In de C Divisie debuteerde Erik-Jan Kooiman met overmacht in een marathonwedstrijd. De Lekkerkerker dubbelde het peloton en liet zo zijn overmacht zien. Achter Kooiman moest Stefan Wolffenbuttel na de derde plek in eerste wedstrijd met een tweede plek ook in de tweede wedstrijd op het podium, Raymond van der Geest werd derde. Klassementsleider Evert Hoolwerf finishte als vierde en behield de leiding in het klassement met 0,1 punt voorsprong op Wolffenbuttel.

Bij de Dames draaide de wedstrijd uit op een massasprint waarin Iris van der Stelt zich net iets beter positioneerde. De 19-jarige rijdster uit Numansdorp liet Kelly Schouten, de winnares van de eerste wedstrijd, en Petra van Bergeijk achter haar. Schouten behoudt de leiding in het klassement.

In het Masterspeloton was het de aanval die loonde. Sjaak Botman, Arnold Gaasenbeek en Arjan Bakker die gedrie├źn een tweede ronde voorsprong pakte op het peloton mochten de podiumplekken verdelen. In de finale ontsnapte uiteindelijk Arjan Bakker succesvol en won met een halve baan voorsprong op Botman. Gaasenbeek moest genoegen nemen met de derde plaats. Paul Robijn, de winnaar van de eerste wedstrijd, bevond zich in een achtervolgende groep van zes met 1 ronde achterstand en had aan een zevende plek voldoende om zijn klassementsleiding vast te houden.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie