Schaatspeloton.nl - Nieuws - Evert Hoolwerf en Kelly Schouten beginnen 6-Banentoernooi met zege

Evert Hoolwerf en Kelly Schouten beginnen 6-Banentoernooi met zege

geplaatst zondag 30 oktober 2011 om 20:48:34 op Schaatspeloton.nl

Vrijdagavond is in Alkmaar ook het regionale 6-Banentoernooi van de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland van start gegaan. Op ijsbaan De Meent gingen de openingszeges van het seizoen naar Evert Hoolwerf (C Divisie), Kelly Schouten (Dames) en Paul Robijn (Masters). Hoolwerf hield in de sprint Swen Faber en Stefan Wolffenbuttel achter zich, Schouten was sneller dan Petra van Bergeijk en Kristine Wijdenes.

In de C Divisie eindigde de wedstrijd na 50 ronden met verschillende aanvallen in een massasprint. Evert Hoolwerf toonde zich hierin het snelste. De 16-jarige Eemdijker liet Swen Faber en Stefan Wolffenbuttel achter zich. Bij de Dames klopte Kelly Schouten in een zeer close sprint Petra van Bergeijk en Kristine Wijdenes. Paul Robijn was bij de Masters het snelst van een kopgroep van vier rijders die een ronde voorsprong hadden gepakt op het peloton. Jaap Pereboom finisthe achter Robijn als tweede, Jan Hubert werd derde. Michiel de Brauw eindigde als enige van de vluchtgenoten op de vierde plek naast het podium.

Gijs Nieuwkoop en Dominique van der Stelt winnen in Zuid.
Tegelijk met de eerste wedstrijd in het 6-Banentoernooi werd in Breda alweer de derde wedstrijd in de Regiocompetitie Zuid verreden. Hier ging de zege in de C Divisie naar Gijs Nieuwkoop die in de gezamenlijke wedstrijd met de Masters samen met Arnold Stam een ronde voorsprong pakte op het peloton. Klassementsleider Anthony Janse (Opleidingsploeg NB-L-Z) finishte voor Robbert Mekelenkamp als tweede en behield de leiding in het klassement. Arnold Stam won met diezelfde ronde voorsprong logischerwijs ook bij de Masters. Hier ging de tweede plaats naar de Belg Frans van den Bossche. Aart van Dalen finishte als derde, Stam nam de leiding in het klassement over van Klaas Brandwijk die genoegen moest nemen met een zevende plaats. Bij de Dames verstevigde klassementsleidster Dominique van der Stelt haar positie. Van der Stelt klopte in Breda Kristel van de Westelaken en Claudia van Heel.

Bekijk ook:

Uitslag Regiocompetitie Zuid Masters
Uitslag Regiocompetitie Zuid C Divisie
Uitslag Regiocompetitie Zuid Dames
Uitslag 6-Banentoernooi Masters
Uitslag 6-Banentoernooi Dames
Uitslag 6-Banentoernooi C Divisie