Schaatspeloton.nl - Nieuws - BAM-Univé Schaatsteam gaat met B-licentie langebaan in

BAM-Univé Schaatsteam gaat met B-licentie langebaan in

geplaatst vrijdag 28 oktober 2011 om 21:03:30 op Schaatspeloton.nl

Het BAM-Univé Schaatsteam zal volgende week bij het Nederlands Kampioenschap afstanden aan de start staan als een officieel langebaanteam. De marathonploeg van ploegleider Jillert Anema, die op de langebaan gezelschap krijgt van Equipe Renault Eco2-rijder Robert Bovenhuis, heeft een B-licentie voor de langebaan aangevraagd en gekregen. Afgelopen seizoen miste de ploeg als marathonformatie zonder langebaanlicentie faciliteiten rond en tijdens langebaanwedstrijden.

De formatie geeft aan dat de stap een belangrijk, maar logische is in haar ontwikkeling. "De unieke positie van het team, een combinatie van marathon en langebaan blijft bestaan. De doelstelling is nog steeds het winnen van de Elfstedentocht, maar er komt een doelstelling bij: het winnen van goud op de Olympische Spelen van Sochi in 2014. Vanaf dit seizoen staat alles in het teken van deze doelstellingen." aldus manager Peter Plevier. Arie Koops, directeur sport van de KNSB, is namens de bond blij met de stap van het marathonteam. "Op deze wijze kunnen de schaatsers ook de juiste begeleiding rondom de internationale wedstrijden krijgen, hetgeen de prestaties alleen maar ten goede kan komen."

Het BAM-Univé Schaatsteam wordt op de langebaan uitgebreid met Robert Bovenhuis die op de marathon uitkomt voor de 'opleidingsploeg' Equipe Renault Eco2. Bovenhuis' ploeggenoten Rick Smit, Rob Busser en Bertjan van der Veen vallen niet onder de langebaanploeg en zullen dus ook niet van de onder de B-licentie vallende faciliteit kunnen maken,

Hetzelfde geldt voor Elma de Vries en Janneke Ensing die wel door BAM en Univé worden gesponsord op zowel de marathon als de langebaan, maar niet onder de gelicenseerde ploeg zullen vallen.