Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noord-Oost Competitie en Regiocompetitie Zuid van start

Noord-Oost Competitie en Regiocompetitie Zuid van start

geplaatst woensdag 19 oktober 2011 om 21:29:00 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen weekend zijn in Eindhoven en Heerenveen respectievelijk de Regiocompetitie Zuid en de Noord-Oost Competitie van start gegaan. Op zaterdag waren in Heerenveen de zeges voor Wouter Gehring (C Divisie), Carolien Hunneman (Dames) en Koeno Mulder. Een dag eerder waren in Eindhoven Anthony Janse (C Divisie), Dominique van der Stelt (Dames) en Aart van Dalen (Masters) het snelst in het Zuiden.

In Thialf pakte Wouter Gehring de eerste dagzege maar zag zich na afloop niet als leider van de Noord-Oost Competitie. De rijder uit Geesteren was in Friesland sneller dan Jelmer van Vilsteren en Jan Marten Verbree. Maar die laatste pakte door behaalde tussensprintpunten wel wel de eerste leidersplek, 1 punt voor Gehring. Bij de Dames was het hele podium Fries. Carolien Hunneman won de wedstrijd voor haar provinciegenotes Hilde-Marije Dijkstra en Marita Hut. Hunneman is wel direct de eerste leidster. Dit geldt ook voor Koeno Mulder die bij de Masters de wedstrijd won. Mulder liet bij de Heren boven de 40 Albert Bakker en Kurt van de Nes achter zich.

In Eindhoven stond een dag voor de opening van de Noord-Oost Competitie een kleiner peloton aan de start voor de Regiocompetitie Zuid. In de C Divisie was het de Zeeuw Anthony Janse die Ger van Breugel en Robbert Mekelenkamp aftroefde. Bij de Dames ging de zege naar Dominque van der Stelt. Zij was sneller dan Floor Peters en Ilse Uithoven. Aart van Dalen ging bij de Masters met de zege aan de haal, Adriaan van Damme en Jan van Breugel finishten als nummer twee en drie.

Bekijk ook:

Uitslag Regiocompetitie Zuid Masters
Uitslag Regiocompetitie Zuid C Divisie
Uitslag Regiocompetitie Zuid Dames
Uitslag Noord-Oost Competitie Masters
Uitslag Noord-Oost Competitie Dames
Uitslag Noord-Oost Competitie C Divisie