Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lisanne Soemanta en Koen Klinkhamer nieuwe columnisten

Lisanne Soemanta en Koen Klinkhamer nieuwe columnisten

geplaatst vrijdag 7 oktober 2011 om 17:49:40 op Schaatspeloton.nl

Lisanne Soemanta en Koen Klinkhamer zijn de nieuwe columnisten van Schaatspeloton.nl

Lisanne Soemanta en Koen Klinkhamer zijn de nieuwe columnisten van Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl geeft elk jaar ruimte aan marathonschaatsers om hun opinies en ervaringen door middel van columns te delen met een groter publiek. Dit seizoen zullen Lisanne Soemanta (Team Beteropenhaardhout.nl) en Koen Klinkhamer (Team Appel Beton) deze posities innemen. Volgende week vrijdag trapt Koen Klinkhamer het seizoen af een week later volgt Lisanne Soemanta met haar eerste column.

Koen Klinkhamer debuteert dit jaar in het landelijke marathonschaatspeloton. Koen, 21 jaar afkomstig uit Alkmaar en vierdejaarsstudent bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam, begon zoals zo velen als langebaanschaatser waarmee hij in 2009 nog Nederland Kampioen 5 kilometer was bij de Junioren A. Na op de langebaan zijn plezier in het schaatsen te hebben verloren vond hij vorig seizoen in het regionale 6-Banentoernooi dit plezier weer terug. Deze zomer maakte Koen met zijn ploeg Team Appel Beton de stap naar de landelijke Eerste Divisie.
Koen zal vanaf 14 oktober voor Schaatspeloton.nl elke twee weken de ervaringen in zijn debuutjaar delen.

Lisanne Soemanta, 24 jaar uit Haarlem, rijdt dit seizoen voor het tweede jaar in het landelijke damespeloton. De Noord-Hollandse, die in de zomer voor de Batavus Ladiesploeg actief is als wielrenster en eerder langebaanschaatsster was, maakte dit jaar na een opvallend debuutjaar bij Intersport Jan Bols de overstap naar het nieuwe damesteam BeterOpenHaardHout.nl.
Lisanne ziet het als een uitdaging om vanaf 21 oktober elke twee weken haar mening en schaatsbevindingen op papier te zetten en deze met het Schaatspeloton.nl-publiek te delen.