Schaatspeloton.nl - Nieuws - Willem Poelstra Trofee voortaan puntenklassement

Willem Poelstra Trofee voortaan puntenklassement

geplaatst dinsdag 27 september 2011 om 20:40:14 op Schaatspeloton.nl

De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW) heeft de opzet van de Willem Poelstra Trofee gewijzigd. De beloftenprijs, die vernoemd is naar de in 1999 overleden oud-winnaar Willem Poelstra, zal niet langer door een jury worden toegekend maar gewonnen worden door de best presterende jongere op natuurijs. Voor de prijs komen alle rijders en rijdster die volgens het KNSB-regelement strijden voor het jongerenklassement in aanmerking.

Alle natuurijswedstrijden tellen mee. Ook de wedstrijden op FlevOnice worden hiertoe gerekend. Op de Weissensee tellen vijf wedstrijden mee: de Aart Koopmans Memorial, de ploegenachtervolging, het KPN Open NK, de criteriums en de Alternatieve Elfstedentocht. Verder is de Willem Poelstra Trofee afhankelijk van de weergoden. Met een goede winter kunnen er nog wedstrijden bij komen.

De wedstrijden zijn in categorieën ingedeeld. De zwaarste categorie is categorie 1, waarin bijvoorbeeld de Alternatieve Elfstedentocht en de Natuurijsklassiekers vallen. Categorie 4 bevat de Super Prestige van de eerste divisie, de ploegenachtervolging en het criterium op de Weissensee. En mocht de ‘echte' Elfstedentocht komen? Daarvoor is de speciale buitencategorie!

Over de Willem Poelstra Trofee
De Willem Poelstra Trofee werd 16 jaar geleden door de AEW in het leven geroepen als aanmoedigingsprijs voor marathontalenten. Het uitgangspunt van de prijs is om jonge, talentvolle rijders een extra stimulans te geven. De trofee is vernoemd naar Willem Poelstra, die de titel, toen nog ‘Prijs der Beloften' genaamd, in 1997 won. Toen hij in 1999 op veel te jonge leeftijd overleed, werd besloten de prijs zijn naam te geven.