Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuwe Jan Maarten Heideman Prijs voor meeste progressie

Nieuwe Jan Maarten Heideman Prijs voor meeste progressie

geplaatst woensdag 14 september 2011 om 19:47:21 op Schaatspeloton.nl

Schaatser Jan Maarten Heideman verbindt zijn naam aan een prijs voor de marathonschaatser die de grootste vooruitgang boekt in één seizoen. AMI Kappers, het bedrijf dat het schaatsteam van Heideman eerder twee seizoenen sponsorde, steunt dit initiatief voor vijf jaar. Kunstenaar Anton ter Braak kreeg de opdracht er een luxe legpenning voor te ontwerpen. De winnaar ontvangt ook een geldprijs. 

Het schaatsblog www.avercamp.blogspot.com informeert over de Jan Maarten Heideman Prijs en over de stand na elke wedstrijd. Alle uitslagen van wedstrijden voor de Top Divisie tellen hiervoor mee. Hoger eindigen dan in voorgaande wedstrijden levert punten op. Een podiumplek is goed voor extra punten. Op zowel kunstijs als op natuurijs zijn punten te verdienen. Vooral nieuwelingen in deze sport maken kans op de prijs. Wie al won op kunst- en natuurijs valt direct af.
 
Jan Maarten Heideman gaat zijn zestiende seizoen in als marathonschaatser. Bij het schaatsteam Husqvarna/Gardena is hij herenigd met trainer Jan-Martien van de Wetering, met wie hij eerder veel successen behaalde. Samen met de Van de Wetering verzorgt Heideman in de toekomst ook schaats- en skeelerclinics en teambuilding. Onder de naam jm & jm skate bundelden ze hiervoor hun krachten.
 
Het blog Hendrick Avercamp, dat is genoemd naar de beroemde winterschilder die leefde van 1585 tot 1634, biedt meer opmerkelijke initiatieven. Het publiceert voor elke topdivisiewedstrijd een voorspelling van een volger, begeleider of schaatser. Zij moeten niet raden wie wint, maar wie vierde man wordt in een wedstrijd. Via het blog krijgen ook fotografen van het marathonschaatsen en schaatsen op natuurijs een podium. Hun mooiste foto's kunnen er gepubliceerd worden.