Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tweede etappe Noord-Oost Competitie verreden

Tweede etappe Noord-Oost Competitie verreden

geplaatst maandag 26 november 2007 om 17:33:00 op Schaatspeloton.nl

Klassementsleiders Richard Touber (C Divisie) en Marita Hut hebben zondag ook de tweede wedstrijd in de Noord-Oost Competitie op hun naam geschreven. Bij de Masters werd de tweede wedstrijd gewonnen door Sjouke Hellinga en nam Albert Bakker de klassementsleiding over. Zondag was ook de jaarlijkse koppelwedstrijd in Amsterdam, de zogenaamde Nico Waterman Trofee werd door het koppel Yoeri Lissenberg/Frans de Ronde gewonnen.

Negen rijders slaagde er in Assen, bij de tweede etappe van de regionale Noord-Oost Competitie, in een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Bij die groep enkele in de eerste wedstrijd hooggeklasseerde rijders waaronder de winnaar van die eerste race, oud A-rijder Richard Touber. Hij won na 60 ronden ook de strijd van die kopgroep en verwees daarbij Piet Hijlkema en Ard Veneman naar de tweede en derde plaats.
Ook bij de Dames ging de dagzege in de Drentse hoofdstad naar de winnaar van de eerste Noord-Oost Competitiewedstrijd van het seizoen. Na 40 ronden was Marita Hut opnieuw de sterkste van het omvangrijke damespeloton. Rowenna de Boer, in Heerenveen bij de eerste wedstrijd nog derde, eindigde nu als tweede, de derde plek was voor Dorien Kuik.
Bij de Masters, de voormalige Veteranencategorie, ging de dagzege Sjouke Hellinga. Hij verwees na 50 ronden wedstrijd Albert Bakker naar de tweede en Harm Speelman naar de derde plek. Albert Bakker nam door zijn tweede plek en tijdens de wedstrijd in tussensprints gehaalde bonuspunten de klassementsleiding over van Harry Schut die in Assen als vierde eindigde.

Nico Waterman Trofee
Traditioneel wordt in november in Amsterdam een avondvullende wedstrijd gereden voor schaatskoppels. Dit jaar was het de 33e editie van deze wedstrijd plaats en na de afsluitende koppelkoers mocht het duo Yoeri Lissenberg (Adformatie/Jobnews)/Frans de Ronde (Foekens) gehuldigd worden als winnaars. Zij bleven de broers Andrès en Charley Landman (beiden Foekens), die als tweede eindigde, en de op de derde plaats finishende oom/neef-koppel Hans Pieterse/Roy Polmans (Foekens) voor.