Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB splitst NK en verhuist ze naar Thialf

KNSB splitst NK en verhuist ze naar Thialf

geplaatst dinsdag 23 augustus 2011 om 22:37:45 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft vanmiddag een vernieuwde versie van de marathonkalender voor het nieuwe schaatsseizoen bekend gemaakt. Opvallend hierbij is de keuze om de Nederlandse Kampioenschappen op kunstijs over 2 dagen te laten verrijden. Op Tweede Kerstdag rijden alleen de Heren Top Divisie en Dames, twee dagen later volgen de Masters en Eerste Divisie. Beide Kampioenschapsdagen vinden plaats in Heerenveen in plaats van het eerder geplande Utrecht.

Met de verschuiving lijken met namen de Masters te profiteren. In eerste instantie zouden zij samen met de Jeugd hun Nederlandse Kampioenschappen aan het eind van het seizoen rijden. Nu worden de 40+-Heren samengevoegd met de Eerste Divisie-rijders. Het Nederlands Kampioenschap voor Jeugd wat blijft staan op 25 februari in Den Haag valt ook na de vernieuwde kalender nog steeds samen met de afsluitende KPN Tweedaagse in Heerenveen.

Naast de gesplitste NK's verandert er op de kalender verder nog flink wat. De derde KPN Marathon Cup vindt niet, zoals eerder gepland, in Hoorn plaats maar in Utrecht wat dus het NK verliest. Eindhoven en Tilburg wisselen van plek, waardoor in de lichtstad nu de vierde Cupwedstrijd plaatsvindt en Tilburg pas bij de zevende Cupwedstrijd het peloton voor het eerst welkom mag heten. Het 'verre' Geleen verliest haar Cupwedstrijd die op 27 november zou plaatsvinden en krijgt daarvoor geen vervangende wedstrijd terug. De KPN Marathon Cupwedstrijd die in eerste instantie op 28 december gepland stond verschuift door de NK-splitsing naar donderdag 29 december in Enschede.

Daarnaast zullen alle woensdagwedstrijden om de KPN Super Prestige op FlevOnice een dag naar achter schuiven om vervolgens op de donderdagmiddag te worden georganiseerd. Ook zal top slot de FlevOnice Bokaal van 24 januari verschuiven naar 17 januari.

Bekijk ook:

Bekijk de kalender