Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tweede Eerste Divisieteam Free-wheel

Tweede Eerste Divisieteam Free-wheel

geplaatst zaterdag 13 augustus 2011 om 23:12:30 op Schaatspeloton.nl

Het Eerste Divisieteam van Free-wheel zal komend seizoen naast de hoofdmacht die bestaat uit Mike van den Berg, Karuud Pots, Twan Zwartjens en Remco Nijkamp ook een nieuwe tweede formatie op het ijs brengen. De formatie van M&M iceskates, het schaatsmerk van Free-wheel, zal bestaan uit Thies Frankema en Alexander Enzerink. Bij de wedstrijden op de Weissensee sluit mogelijk ook Joost Koelen bij deze formatie aan.

Het Free-wheel team zal komend seizoen starten met de volgende rijders Mike van den Berg, Karuud Pots en nieuw in de ploeg Twan Zwartjes en Remco Nijkamp. Zwartjens heeft een plekje in de ploeg verdient omdat hij afgelopen seizoen sterk presteerde in de regionale Noord-Oost Competitie. Remco Nijkamp is weer terug bij de ploeg waar hij zijn landelijke debuut maakte. Na 3 jaar te hebben gereden voor de Top Divisieploeg van BCT en daarnaast nog 2 jaar in het eerste divisie peloton actief te zijn geweest zal Nijkamp moeten zorgen voor de nodige ervaring in de ploeg.

Voor de ploeg van M&M iceskates gaan Thies Frankema en Alexander Enzerink rijden. Frankema heeft een plekje verdiend omdat hij in de zomer voor de skeelerformatie van Free-wheel rijdt en zichzelf wil bewijzen in het landelijke schaatsgeweld bij de Eerste Divisie. Enzerink krijgt op deze manier de kans om te laten zien wat hij waard is. Na 2 mindere seizoen gelooft ploegeneigenaar Arjan Mombarg nog steeds in zijn kunnen. Tijdens de wedstrijden op de Weissensee is de kans groot dat Joost Koelen ook zal starten in de kleuren van M&M iceskate. Free-wheel moest na afgelopen seizoen afscheid nemen van Joost Koelen die na 3 seizoenen van Free-wheel heeft gekozen voor het fietsen op de weg.