Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mireille Reitsma nieuwe leidster DvG-Trofee

Mireille Reitsma nieuwe leidster DvG-Trofee

geplaatst maandag 26 november 2007 om 06:25:00 op Schaatspeloton.nl

Na de wedstrijd van afgelopen weekend is de leiding in de Dick van Gangelen Trofee overgenomen door Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel). De schaatsster uit Emmeloord kreeg zaterdag in Alkmaar de meeste punten, zondag in Amsterdam waren bij de Heren de meeste punten voor Lars Hoogenboom (Adformatie/Jobnews). Bij de Heren blijft Bob de Vries (BAM Schaatsteam) ook dit klassement leiden.

Dames (Alkmaar, zaterdag; Juryleden: Jolanda Grimbergen en Bert Verduin)
De dames hebben in Alkmaar nadrukkelijkhun visite kaartje afgegeven. Gedurende de hele wedstrijd werd er veelvuldig aangevallen. Met name Mirielle Reitsma was de aanstichtster van wat uiteindelijk een kopgroep werd van 13 rijdsters, die het peloton op 1 ronde wist te zetten. Zelfs na het onstaan van deze kopgroep bleef het een interessante wedstrijd om naar te kijken. De finale werd uiteindelijk ingegaan met een groep van 10 dames, Elma de Vries en Mireille Reitsma ontsnapte alsnog uit deze groep en eindigde als nr. 1 en 2 . De derde plek was voor Maria Sterk.

Punten:
5 pnt: Mireille Reitsma
4 pnt: Daniëlle Bekkering
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Maria Sterk
1 pnt: Erna Kijk in de Vegte

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Mireille Reitsma
1 pnt: Maria Sterk

Heren (Amsterdam, zondag; Sonja Groot en Jos Niesten)
De wedstrijd in een winderig maar droog Amsterdam begon met een uitlooppoging van onder anderen Sandor Stuut, de derde man in het klassement. Helaas werd deze poging te niet gedaan door de Nefit ploeg. Vervolgens diverse uitlooppogingen die op niets uitliepen. Halverwege vormde zich een serieuze kopgroep met onder anderen Jan Maarten Heideman en Ralf Zwitser. Deze groep werd niet meer dan 200 meter voorsprong gegund. De wedstrijd werd pas echt spannend met het ingaan van de laatste 20 ronden met de 20 overgebleven rijders. Hierin toonden Lars Hoogenboom, Emiel Blauw en Martijn van Es hun wilskracht.

Punten:
5 pnt: Lars Hoogenboom
4 pnt: Martijn van Es
3 pnt: Emiel Blauw
2 pnt: Jan Maarten Heideman
1 pnt: Ralf Zwitser

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Ingmar Berga
2 pnt: Jorrit Bergsma
1 pnt: Douwe de Vries

Ploegen
Het valt moeilijk te ontkennen dat er in het peloton van de dames toch maar een handjevol ploegen is dat er de dienst uitmaakt, onder aanvoering van het superieure DSB-team. Verder zijn het Landjuweel/BTN de Haas, Östersund en Team Bekkering dat het spelletje goed begrijp. Niet zo verwonderlijk dat ook nu weer de punten onder die teams werden verdeeld, behalve dan dat Östersund deze keer buiten de prijzen viel.
Bij de heren maakte het team van Adformatie opnieuw een zeer sterke indruk, Nefit begint zich nadrukkelijk te roeren en ook Beelen viel in gunstige zin op. Klassementsleider BAM was wat minder prominent aanwezig.

Heren:
5 pnt: Adformatie/Jobnews
4 pnt: Nefit HR Ketels
3 pnt: Beelen Sloopwerken

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Landjuweel/BTN de Haas
3 pnt: Team Bekkering